Home » D:News » ”Craterul Dragonului”, descoperirea făcută recent îi uluieşte pe chinezi. Este UNIC în lume

”Craterul Dragonului”, descoperirea făcută recent îi uluieşte pe chinezi. Este UNIC în lume

Publicat: 29.07.2016
Craterul descoperit în sudul mării Chinei este considerat cel mai adânc din lume.

Denumită ,,Craterul Dragonului” de către chinezi, peştera din calcar are o adâncime de 300,89 metri, aproape înălţimea celui mai înalt zgârie nori – 309,6m înălţime (hotelul The Shard din Londra).

Anterior,  Gaura Albastră a lui Dean (Bahamas) era considerată cel mai adânc crater subacvatic, cu o adâncime de 202 metri.

Peştera subacvatică este localizată la 16.31 grade latitudine nordică şi 111.46 grade longitudine estică, sub suprafaţa mării din sudul Chinei. Este situată în apropierea disputatelor Insule Parace, cunoscute cu denumirea de Xisha în Chineză şi Hoang Sa în Vietnameză. Găurile subacvatice sunt cunoscute şi cu denumirea de găuri albastre.

Experţii chinezi au măsurat dimensiunea găurii albastre în timpul cercetărilor pe teren din perioada iunie august 2015. Cu ajutorul sonarului, camerelor subacvatice şi roboţilor suacvatici aceştia au descoperit că peştera măsoară 300,89 metri adâncime. De asemenea, au măsurat şi diametrul craterului care are o deschidere de 130 de metri la suprafaţă şi 36 de metri în adâncime.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase