Home » D:News » „Boala misterioasă” din cauza căreia o familie de britanici riscă să fie expulzată din Australia

„Boala misterioasă” din cauza căreia o familie de britanici riscă să fie expulzată din Australia

„Boala misterioasă” din cauza căreia o familie de britanici riscă să fie expulzată din Australia
Publicat: 30.07.2016
O familie britanică ce locuia în Australia de 5 ani riscă să fie deportată deoarece fetiţa lor, Siena, suferă de o boală misterioasă. Fetiţa a picat testul medical, astfel că familia nu mai poate obţine dreptul de rezidenţă permanentă şi este nevoită să părăsească ţara în cel mult 30 de zile.

Părinţii şi fratele ei au trecut testele medicale, însă Siena le-a picat, din cauza unei “boli misterioase”, care nu a putut fi diagnosticată. Fata nu se poate ţine pe picioare şi nu vorbeşte, însă capacitatea ei cognitivă este de 100%. Pentru a comunica, Siena a fost nevoită să înveţe Auslan, un limbaj al semnelor specific doar Australiei.

Conform Commonwealth, dacă un membru al familiei pică testele medicale, niciunul nu mai e eligibil să primească rezidenţa. Familia este astfel nevoită să se mute din Australia în maximum 30 de zile, scrie Daily Mail.

“Noi încercăm să ne învăţăm copiii să nu discrimineze alte persoane, mai ales dacă acestea au un handicap – iar aici guvernul australian asta a făcut”, au spus părinţii Sienei.

 “Ar fi groaznic să ne întoarcem”, a spus Kay, îngrijorat de faptul că aceasta ar fi incapabilă să comunice în Marea Britanie, deoarece a învăţat limbajul Auslan, specific doar Australiei.

Familia se adresează acum Ministrului Imigraţiei, Peter Dutton, pentru a le permite să stea în Australia.

Sursa: Gândul

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase