Home » D:News » Care sunt diferenţele dintre iubitorii de câini şi iubitorii de pisici?

Care sunt diferenţele dintre iubitorii de câini şi iubitorii de pisici?

Publicat: 13.08.2016
Care sunt diferenţele dintre iubitorii de câini şi iubitorii de pisici?
A existat întotdeauna o rivalitate, manifestată mai mult sau mai puţin, între cei care iubesc pisicile şi cei care se declară iubitori ai câinilor.

Facebook a observat comportamentul a 160.000 de iubitori de animale din Statele Unite cu dorinţa de a pune punct tuturor acestor stereotipuri.

Gigantul din social media a adunat „dovezi” de la utilizatorii care au publicat pe pagina lor de pe reţeaua de socializare imagini cu pisici sau căţei şi a descoperit că 30% dintre cei care distribuiau fotografii cu pisici erau singuri, în comparaţie cu un procent de doar 24% în cazul iubitorilor de câini scrie Gândul

Studiul s-a concentrat asupra comportamentului iubitorilor de pisici şi al iubitorilor de câini pentru a arăta cine sunt aceştia, cum trăiesc şi cât de mult se aseamănă ei cu prietenii lor blănoşi. 

Şi, chiar dacă principalele rezultate arată că stăpânii de pisici sunt predispuşi singurătăţii în ceea ce priveşte relaţiile amoroase, mitul aşa-numitei „cat-lady” – fata bătrână care trăieşte înconjurată numai de pisici – a fost demontat, iar cercetătorii spun că nu există sex sau limită de vârstă pentru stăpânii de pisici care nu sunt implicaţi într-o relaţie. 

Pentru a putea realiza căutarea prin mii de profile şi milioane de fotografii, Facebook a folosit o tehnologie de recunoaştere a obiectelor, similară tehnologiei folosite pentru a-i ajuta pe utilizatorii orbi. Apoi, echipa de cercetători s-a uitat la profilele selectate, pentru a înţelege mai bine ce le place acelor oameni, cine sunt ei şi ce statut marital au. 

Iubitorii de câini au pe Facebook, în medie, cu 26 de prieteni mai mult decât iubitorii de pisici. Ei sunt, de asemenea, mai extrovertiţi, asemănându-se cu prietenii lor patrupezi. Mai mult, ei sunt mai norocoşi în ceea ce priveşte viaţa amoroasă, capabili să stabilească mult mai repede conexiuni atât online, cât şi în viaţa reală. 

Chiar dacă deţinătorii de pisici spun mai tot timpul că sunt obosiţi, studiul arată că ei sunt invitaţi la mai multe evenimente decât stăpânii de căţei. Totuşi, iubitorii de pisici preferă să lege prietenii cu alţi iubitori de pisici. Totuşi, asta nu înseamnă că ei refuză să acorde o şansă celor care preferă căţeii. 

Când vine vorba despre metodele de relaxare, rezultatele se dovedesc a fi foarte diferite între cele două grupuri. Iubitorii de pisici preferă activităţi precum vizionarea unui film, urmărirea emisiunilor tv sau lectura. Ei sunt pasionaţi de tot ceea ce înseamnă ştiinţifico-fantastic şi animaţie. De partea cealaltă, iubitorii de căţei preferă poveştile de dragoste. 

Studiul a demonstrat că între iubitorii de căţei, filmele preferate erau cele de felul „Eu şi Marley” sau „Rocky”, în timp ce iubitorii de pisici preferau „Dracula” sau „World War Z”. 

Totuşi filme precum „Marele Gatsby”, „Seinfeld” sau „Frozen” erau îndrăgite în egală măsură de cele două tabere. 

Un alt punct interesant este acela că iubitorii de căţei nu dau „check in” la fel de mult ca iubitorii de pisici. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase