Home » D:News » Oamenii de ştiintă demască latura întunecată a stimulării ”hormonului fericirii”

Oamenii de ştiintă demască latura întunecată a stimulării ”hormonului fericirii”

Publicat: 26.08.2016
Medicamentele antidepresive pot stimula apariţia stărilor anxioase, conform unui studiu recent.

Serotonina este cunoscut ca ,,hormonul fericirii”. O descoperire recentă a dezvăluit că medicamentul care stimulează producerea de serotonină pot înrăutăţii stările anxioase.

Deşi sunt prescrise în tratarea anxietăţii, medicamentele SSRI sun concepute pentru a ridica nivelul de serotonină din creier, însă acestea au efecte secundare ciudate asupra creierului. În unele cazuri îi fac pe oameni să fie mult mai anxioşi sau sinucigaşi.

Într-un nou studiu publicat în revista Nature, s-a prezentat faptul că binecunoscuta serotonină care induce stări de fericire poate avea efecte secundare destul de puternice.

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au transmis către membrele cobailor un ;oc electric care a activat neuronii din zona creierului care se ocupă de starea de spirit şi depresie, pentru a produce serotonină. Înmulţirea artificială a activităţii neuronale îi face, aparent, pe cobai să fie mai anxioşi.

Profesorul Thomas Kash a declarat> ,,Sperăm că vom putea identifica un medicament care să inhibe zonele din creier care produc depresia, care ar putea fi utilizat în primele săptămâni ale tratamentelor cu medicamente SSRI”.

,,Mult mai general, descoperirea ne oferă informaţii mult mai aprofundate ale conexiunilor din creier care provoacă anxietatea şi frica comportamentală a mamiferelor,” a adăugat el.

Conform National Health Service, SSRI este primul medicament utilizat în cazul depresiilor, deoarece în general are efecte secundare puţine.  ,,Acestea pot fi supărătoare la început, dar starea se va îmbunătăţi în timp”. 

Potrivit spacialiştilor, efectele secundare comune pot include: ,,agitaţie, tremurat sau anxietate, ameţeală, vedere înceţoşată, dificultăţi în timpul actelor sexuale”.

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase