Home » D:News » 5 lucruri care te pot ajuta în lupta cu gândurile depresive

5 lucruri care te pot ajuta în lupta cu gândurile depresive

5 lucruri care te pot ajuta în lupta cu gândurile depresive
Publicat: 24.03.2017
Depresia este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale lumii moderne şi se manifestă în felurite moduri. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că 350 de milioane de oameni suferă de depresie în întreaga lume, însă cifrele ar fi, în realitate, mai mari.

Unul dintre modurile în care a fost descrisă depresia este acela în care o persoană trece dintr-o stare bună, în care este mulţumită cu ea însăşi, într-o stare de nemulţumire, de lipsă de sens. Pofta de viaţă dispare şi ea, la fel şi zâmbetul. 

Un american care a trecut printr-o astfel de experienţă, dezvăluie cinci obiceiuri care îl ajută să ţină gândurile depresive sub control. 

1. Descoperă-ţi sentimentele: oamenii nu ar trebui să-şi ignore sentimentele, ci, din contră, să le lase să iasă la iveală, să nu le ascundă niciodată. De asemenea, oamenii nu ar mai trebui să se simtă vinovaţi pentru faptul că gândesc într-un anume fel şi nu în altul. Cu toţii ar trebui să învăţăm că sentimentele fac parte din noi şi să le acceptăm ca atare. 

2. Vorbeşte cu persoanele dragi ţie: Oamenii care dezvoltă depresii se tem ca nu cumva să fie consideraţi ciudaţi sau anormali, ori se tem de faptul că ar putea fi trataţi diferit de colegi sau de cunoştinţe dacă acestea află despre gândurile lor. Cei care găsesc puterea de a vorbi despre problema lor au de cele mai multe ori de câştigat, fiind încurajaţi de cei cărora li se destăinuie. Apropierea de prieteni îi ajută pe depresivi să scape de gândurile „negre”.

3. Evită băuturile alcoolice: Consumul de alcool este o modalitate uşoară şi tentantă de a scăpa de gândurile depresive, însă ceea ce repară pe moment, adânceşte în realitate. Şi cercetările medicale au arătat că alcoolul nu face altceva decât să sporească gândirea depresivă.

4. Exerciţiile fizice ajută: Există multe dovezi care arată că sportul este un mod eficient de combatere a stărilor depresive. Aşa că, data viitoare când simţi că totul se prăbuşeşte în jurul tău, ieşi afară şi aleargă puţin. Acest lucru te va ajuta să te simţi mai bine. 

5. Învaţă să speri, să crezi cu adevărat că lucrurile vor merge spre bine: Nu doar depresivii, ci aproape toţi oamenii au impresia că nimic nu merge bine şi că toată viaţa se va învârti în jurul acestui sentiment şi acestei realităţi. Gândurile depresive mint. Chiar dacă nimic nu merge bine acum, asta nu înseamnă că pe viitor lucrurile vor rămâne la fel. Crede că lucrurile se vor îndrepta şi asta se va întâmpla. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase