Home » D:News » Rusia a construit o maşină de război complet autonomă. Poate urmări şi ţinti victima fără îndrumarea oamenilor

Rusia a construit o maşină de război complet autonomă. Poate urmări şi ţinti victima fără îndrumarea oamenilor

Rusia a construit o maşină de război complet autonomă. Poate urmări şi ţinti victima fără îndrumarea oamenilor
Publicat: 05.09.2016
Maşina rusească Tigr poate susţine 10 soldaţi înăuntrul său, împreună cu armament. Printre primele misiuni ale maşinii a fost deplasarea soldaţilor prin zonele cu teren accidentat.

Deşi a fost fabricată pentru a transporta oameni, noul model Tigr poate fi controlat de la distanţă. Tigr este fabricat de VPK LLC, o companie care lucrează cu guvernul rusesc.

,,Un nou produs va fi lansat despre care nu am menţionat niciun detaliu până acum. Un vehicul special echipat cu un modul de luptă şi o mitralieră de 30 de milimetri,” a declarat directorul  VPK, Aleksandr Krasovitsky, în cadrul unui interviu pentru TASS, o agenţie de presă care aparţine guvernului rusesc. Cei de la TAAS au declarat că ,,maşina se poate mişca şi poate trage în acelaşi timp, fiind comandată de la distanţă, însă poate identifica şi ţinti persoana singură”.

Roboţii controlaţi de la distanţă nu sunt un lucru nou. În Statele Unite ale Americii există nenumărate aparate zburătoare neindetificate (drone) controlate de la distanţă. Arme au fost amplasate şi pe alte tehnologii, însă întotdeauna omul a apăsat pe trăgaci.Tigr se potriveşte în această categorie generală, maşina urmărind ţinta însă doar omul putând să apase pe trăgaci. Dacă noua maşină rusească va fi plasată în conflictele din Siria, vom putea vedea dacă o maşinărie va putea lua decizia luării unei vieţi.

Sursa: Popular Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase