Home » D:News » Poţi experimenta un zbor în spaţiu prin intermediul acestui videoclip 360 – VIDEO

Poţi experimenta un zbor în spaţiu prin intermediul acestui videoclip 360 – VIDEO

Poţi experimenta un zbor în spaţiu prin intermediul acestui videoclip 360 – VIDEO
Publicat: 24.09.2016
Cu ajutorul unui videoclip filmat cu o cameră 360, oamenii pot experimenta zborul în spaţiu.

Baloanele meteorologice au fost utilizate de meteorologi de mai bine de un secol pentru a realiza o imagine a atmosferei Pământului prin intermediul căreia pot prezice vremea.  Prima documentare a utilizării unui balon meteorologic a fost realizată de către Leon Teisserenc de Bort din Franţa anului 1896. Munca sa a condus către descoperirea tropopauzei şi stratosferei, două straturi unice din atmosfera Pământului.

După ce începe videoclipul, prima privelişte va fi ceea a celor mai înalte clădiri din lume, precum Burj Khalifa din Dubai, ce are o înălţime de 829 de metri. Apoi se vor putea admira cei mai înalţi munţi din lume precum Everest, ce are 8848 de metri înălţime. În următoarele minute imaginile vor dezvălui altitudinea la care zboară avioanele comerciale. După acest strat urmează altitudinea la care niciun om nu poate supravieţui fără costum de astronaut, presiunea aerului fiind cu 90% mai scăzută decât cea de pe Pământ. 

În jur se pot observa cum se formează precipitaţiile, când precipitaţiile cad pe Pământ acestea se transformă în ploaie. DIn acest punct, balonul începe să călătorească cu 104 kilometri pe oră, urcând cu 304 metri pe secundă. 

Sursa: Sekeer

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase