Despre „duck a l’orange”, celebrul Gordon Ramsey („Hell’s Kitchen”, „MasterChef”) spune că este echivalentul din gastronomie al pantalonilor evazaţi despre care se va vorbi mereu, informează gustarte.ro.
Barometrul Cultural 2015: Peste 50% din populaţia ţării nu a fost la cinema sau la vreun festivalRaţa cu sos de portocale este una dintre cele mai populare reţete franţuzeşti, o combinaţie uimitoare de arome, ale cărei origini vin de fapt din Orientul Mijlociu. Italienii pretind însă că reţeta a plecat de la ei, undeva prin secolul 16, şi astfel a ajuns la francezi.
În Marea Britanie, preparatul a luat cu asalt meniurile restaurantelor în anii ’60, iar în 1975, o comedie italiană a fost numită după el: L’anatra all’arancia.
Şi totuşi, de ce toată lumea crede că reţeta aparţine francezilor?
Pentru că întotdeauna au ştiut cum să-şi promoveze bucătăria naţională. În secolul 17 – mai ales în vremea lui Ludovic al 14-lea, care şi-a propus să facă din arta, moda şi bucătăria franceză un simbol la nivel global, – în Franţa a avut loc un boom al cărţilor de bucate, iar reţeta raţei a l’orange ocupa un loc de cinste printre paginile lor.
Cteşte continuarea în gustarte.ro.