Home » D:News » ”Tatăl florilor”. Povestea ultimului grădinar din Alep: ”Sunetul războiului este precum muzica lui Beethoven”

”Tatăl florilor”. Povestea ultimului grădinar din Alep: ”Sunetul războiului este precum muzica lui Beethoven”

Publicat: 07.10.2016
În oraşul Alep, unde războiul a decimat populaţia, o grădină cu flori a rămas în picioare. Aceasta este ultima grădină cu flori din Alep, iar cel care o îngrijeşte este ultimul grădinar al oraşului aflat în ruine.

Grădina cu flori este îngrijită de Abu Ward, al cărui nume înseamnă „Tatăl florilor”. 

”Acest loc al meu valorează milioane de dolari. Sunt stăpânul lumii. Noi, oamenii simpli, suntem stăpânii acestei lumi. Lumea este a noastră,” afirmă el.

Grădina se afla într-o zonă a oraşului bombardată frecvent. În zona respectivă populaţia a ajuns la aproximativ 250.000 suflete, faţă de câteva milioane cât era înainte de începerea conflictului.

În timp ce în jurul lui cad bombe, Abu Ward îşi îngrijeşte cu dragoste grădina.

”Sunetul războiului este precum muzica lui Beethoven. Ne-am obişnuit cu această muzică fără de care nu am putea continua. Astfel că acum auzim aceste sunete ca pe o muzică”, mai spune Abu Ward, care nu vrea să îşi abandoneze grădina.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase