Home » D:News » Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea o iubită fericită

Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea o iubită fericită

Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea o iubită fericită
Publicat: 10.10.2016
În cadrul unui studiu la care au participat 1.981 de cupluri heterosexuale a fost dezvăluit faptul că oamenii care au partenerul de cuplu fericit sunt mai sănătoşi.

Construit pe baza studiilor precedente care susţin că oamenii fericiţi sunt mai sănătoşi, profesorul Wiliam Chopik, care predă psihologia în cadrul Universităţii Michigan State, a dorit să afle de la zero efectele relaţiilor interpersonale asupra sănătăţii. Acesta a observat cel puţin trei motive pentru care un partener fericit ar putea să-şi facă soţia mai sănătoasă (chiar dacă aceasta nu este fericită). Partenerii fericiţi pot oferi mai mult suport persoanei de lângă el, aceştia pot implica persoanele nefericite în activităţi precum odihna, echilibru alimentar, precum şi efectuarea exerciţiilor fizice.

,,Descoperirea a adus noi dovezi în ceea ce priveşte legătura dintre sănătate şi fericire. Având un partener de viaţă fericit poate ajuta la menţinerea sănătăţii celuilalt partener din relaţie, fără ca acesta să fie fericit,” a declarat Chopik.

Studiul ce s-a desfăşurat pe o perioadă de şase ani a implicat cupluri cu vârsta între 50 şi 94 de ani, 84% dintre participanţi fiind din rasa caucaziană, 8% din rasa negroidă şi 6% au fost hispanici. 

Însuşi autorul cercetării a afirmat că este nevoie de mai multe cercetări pentru a ajunge la o concluzie clară. 

Sursa: Big Think

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:.

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase