Home » D:News » Campanie inedită de donare de sânge

Campanie inedită de donare de sânge

Publicat: 12.10.2016
Campanie inedită de donare de sânge
Un spital de cardiologie privat din Braşov a lansat, în parteneriat cu Dracula Film Festival, o campanie inedită pentru a-i atrage pe oameni să doneze sânge, intitulată "Oamenii au nevoie de sânge! Dracula se descurcă“, donatorii urmând să fie răsplătiţi cu premii.

Braşovenii care vor dona sânge vor primi diverse premii constând fie în bilete la film, invitaţii la deschiderea festivalului sau „pachetul donatorului“, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, premiile oferite donatorilor sunt un bilet la unul dintre filmele de lung metraj „Dracula Film Festival” (în limita a 60 de bilete), trei invitaţii duble la deschiderea „Dracula Film Festival” pentru primii trei donatori sosiţi la standul special amenajat în incinta Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu“, cinci „Welcome Bag”-uri ediţie limitată care se vor acorda la finalul festivalului prin tragere la sorţi şi premii surpriză sau „pachetul donatorului“ oferit de Centrul de Transfuzii Braşov (tichete de masă în valoare de 70 de lei, o zi liberă de la locul de muncă, reducerea cu 50% a abonamentului pentru 30 de zile pentru transport pe mjloacele RAT).

„Ideea de a avea în cadrul festivalului o campanie de donare sânge am avut-o de acum patru ani, de la prima ediţie. Din păcate nu am reuşit să o punem în practică până acum. De la început am dorit să comunicăm clar că Dracula film festival este un festival de film fantastic (nu doar horror) şi am încercat să avem diverse activităţi care să comunice acest aspect. Avem o secţiune în cadrul festivalului destinată copiilor (Copiii fantastici), avem tot felul de conferinţe tematice (Misterele Braşovului, Dracula agent de voiaj) etc. Ideea campaniei a venit simplu: Ce este Dracula? – un vampir. Ce face un vampir? – suge sânge. De aici şi logo-ul Dracula Film Festival – două puncte roşii; Astfel, am considerat normal să avem o campanie de donare sânge, astfel încât cei care vor participa la Dracula film festival să poată dona sânge. Ce poate fi mai «înfricoşător» decât să donezi sânge şi să participi la Dracula Film festival?”, a declarat Marius Vălsănescu, managerul festivalului.

Cei care doresc să se implice în această campanie sunt invitaţi să o facă chiar înainte de începerea festivalului şi în orice zi a acestuia, până la încheierea „Dracula Film Festival”.

Donatorii trebuie să se prezinte cu biletul de donator la standul spitalului privat special amenajat la Teatrul „Sică Alexandrescu“, în perioada 12-16 octombrie.

Conform statisticilor, doar 2% dintre români donează sânge, România aflându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol, în condiţiile în care un pacient are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde.

„Dracula Film Festival” va avea loc în Braşov în perioada 12 – 16 octombrie, în mai multe locaţii.

Sursa: MEDIAFAX