Home » D:News » Cum putem ajuta fiecare dintre noi la oprirea încălzirii globale

Cum putem ajuta fiecare dintre noi la oprirea încălzirii globale

Cum putem ajuta fiecare dintre noi la oprirea încălzirii globale
Publicat: 03.11.2016
Statisticile cu privire la încălzirea globală sunt din ce în ce mai dese, iar acest fenomen este considerat unul ştiinţific, abstract, însă adevărul este că fiecare dintre noi poate contribui la procesul de minimizare a acesteia.

Cât de mult te gândeşti la schimbările climatice? Efectul acesteia nu constă doar în faptul că sunt afectaţi urşii polari sau că se topesc gheţarii, ci poate avea un efect nebănuit şi asupra alimentelor, de exemplu. În vederea realizării unui documentar, actorul Joshua Jackson  a călătorit în Filipine pentru a explora ecosistemul marin, care contribuie şi la economia statală şi oferă sursa vitală de proteine pentru populaţie. Însă, activităţi precum pescuitul în exces, poluarea şi schimbările climatice afectează acest sistem şi privează populaţia de aceste beneficii.

În ceea ce priveşte acest fenomen al încălzirii globale, ceea ce contează cel mai mult sunt activităţile noastre. Cu toate că o mare importanţă o are activitatea industrială, o influenţă crescută o au şi deciziile noastre zilnice.

În multe cazuri, sistemele eficiente de energie nu ajută la stoparea emisiilor de carbon, însă te poate ajuta să economiseşti bani. Se consideră că 61% din energia generată numai în SUA se pierde, iar acest lucru se întâmplă la staţiile de emitere, ceea ce înseamnă că acest fenomen are loc pe întreg cuprinsul Statelor Unite.

Un fenomen ce are repercursiuni grave asupra încălzirii globale, cu toate că nu ne-am fi aşteptat, este consumul crescut de carne, iar Brazilia se confruntă cu acesta. Prepararea unui kilogram de carne de vită are ca efect emiterea echivalentului a 291,2 kilograme de dioxid de carbon. Soluţia este simplă: consumarea acestei cărni în cantităţi mai mici.

Bineînţeles, acestea sunt doar câteva sugestii, iar cel mai îngrijorător lucru este că oamenii nu conştientizează pe deplin că multe dintre acţiunile lor contribuie la încălzirea globală, iar soluţiile ar trebui privite din acest unghi.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

Caldura va face mai multe victime pana la sfarsitul secolului

Incalzirea globala ne va aduce la pachet cutremure si tsunami

Incalzirea globala, un proces ciclic firesc?

Schimbarea climatului, “maladia” secolului XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase