Home » D:News » CUTREMUR DE 5,3 GRADE ÎN ROMÂNIA. Seismul s-a resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria.

CUTREMUR DE 5,3 GRADE ÎN ROMÂNIA. Seismul s-a resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria.

CUTREMUR DE 5,3 GRADE ÎN ROMÂNIA. Seismul s-a resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria.
Publicat: 28.12.2016
Un cutremur de intensitate mare s-a produs miercuri noapte, în jurul orei 01:20, în România. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti.

Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri în jurul orei 1.20, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 98,9 de kilometri, şi s-a resimţit şi în Bucureşti. Seismul a fost urmat de un altul de 2,9 grade la ora 5,01. Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. Ultimul cutremur major s-a produs în România pe 24 septembrie. Acesta a avut intensitatea de 5,3 grade pe Richter, fiind, de asemenea, resimţit în Capitală.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 1.20 şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, revizuirea fiind făcută de la 5,2 cât a fost anunţat iniţial. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 98,9 de km şi a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului.

Totodată, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că un echipaj a fost trimis în zona Centrului Istoric al Capitalei pentru verificări, zona fiind cunoscută pentru clădirile cu risc seismic.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, pe pagina de Facebook, că „echipe operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”.

Detalii pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase