Home » D:News » Concluzie alarmată: mai mult de trei sferturi dintre oameni suferă de afecţiuni psihice

Concluzie alarmată: mai mult de trei sferturi dintre oameni suferă de afecţiuni psihice

Publicat: 13.02.2017
O echipă de cercetători susţine că cei mai mulţi oameni au avut cel puţin o perioadă de depresie, anxietate sau altă tulburare.

Conform unui nou studiu, doar o parte a oamenilor rămâne sănătoasă mintal, relatează Science News.

Studiul a avut 988 de participanţi, născuţi în perioada aprilie 1972 – martie 1973, în Dunedin, Noua Zeelandă. Cercetătorii au analizat datele indivizilor, care cuprinde sănătatea generală şi comportamentul fiecărui individ, de la naştere până la vârsta de 38 de ani.

Doar 171 dintre aceştia nu au experimentat nicio tulburare mintală. Din restul de 817 de participanţi, jumătate au experimentat o fază trecătoare de tublurare psihică. Restul de 408 de indivizi au experimentat una sau mai multe afecţiuni care au durat mai mulţi ani. Aceste diagnostice includ condiţii precum bipolaritatea sau psihoza.

Astfel, 83% dintre indivizii chestonaţi au avut cel puţin o perioadă de tulburare mintală.

Surprinzător în acest studiu a fost că sănătatea mintală puternică nu a fost asociată cu caracteristicile cunoscute ale unei vieţi lipsite de tulburări psihice, precum provenirea din familii bune, sănătate fizică foarte bună sau inteligenţă ridicată. În schimbul acestui lucru s-a observat că participanţii tindeau să aibă în copilărie caracteristici avantajoase ale personalităţii.

Alte studii paralele asemănătoare confirmă această concluzie. Acestea au fost realizate în Elveţia, Statele Unite şi în Noua Zeelandă, conform diagramei de mai jos unde se observă că proporţia celor care au fost diagnosticaţi cu cel puţin o afecţiune psihică:

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cinci afecţiuni mentale importante pornesc de la aceeaşi problemă genetică, arată cel mai amplu studiu de acest tip desfăşurat până acum

Un studiu amplu confirmă: creativitatea este asociată cu tulburările mintale

Perfecţionismul – latura întunecată a unei presupuse calităţi

Fetele expuse la stres în primul an de viaţă sunt mai predispuse la afecţiuni mentale în adolescenţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase