Home » D:News » Primul ”metrou plutitor” din Europa. Va avea o viteză de 534 km/h. Cum arată acesta – FOTO

Primul ”metrou plutitor” din Europa. Va avea o viteză de 534 km/h. Cum arată acesta – FOTO

Publicat: 11.03.2017
Planurile pentru un nou ”metrou plutitor” (hover train) care poate să strabată o distanţă de 50 de km în şapte minute sunt pe cale să fie puse în practică în Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Linia ar putea fi ”cel mai rapid sistem de trenuri subterane din lume”, potrivit planurilor comunicate de compania DCN. Acesta va folosi magneţi ca să plutească deasupra şinelor, reducând astfel frecarea.

Noile trenuri au fost propuse de compania de transport Direct City Networks (DCN) şi ar putea să ajungă între Liverpool şi Hull în jumătate de oră.

DCN300+ s-ar baza pe un sistem de levitaţie bazat pe magnetism. Dacă planurile DCN vor fi puse în practică, un tunel Maglev (sistem de transport care se bazează pe magneţi, n.red.) se va întinde în nordul Angliei, relatează Gandul.

Călătoria între Liverpool şi Hull, care se întinde pe 178 de kilometri ar dura doar 20 de minute, potrivit publicaţiei Liverpool Echo. O propunere în acest sens a fost trimisă instituţiei guvernamentale Transport for North; detaliile vor fi dezvăluite în viitorul apropiat, potrivit Daily Mail.

Compania va dezvălui propunerile şi va începe studiile de fezabilitate pe măsură ce va încerca să atragă investitori. Bugetul pentru acest proiect se situează între 2,2 miliarde de dolari şi 3,7 miliarde de dolari. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Iată cum călătoresc pasagerii din Japonia cu metroul. De vină sunt ”ambalatori de sardine”- Galerie Foto

um arată staţiile de metrou din Coreea de Nord. „Unul dintre cele mai misterioase şi frumoase sisteme de tranzit de pe pământ” – GALERIE FOTO, VIDEO

Metroul-fantomă, modalitatea inedită de promovare a noului film „Ghostbusters”

Metroul din Stockholm, cea mai mare galerie de ARTĂ din lume – GALERIE FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase