Home » D:News » Metoda preşedintelui bolivian, Evo Morales, de a impulsiona producţia de plante de coca

Metoda preşedintelui bolivian, Evo Morales, de a impulsiona producţia de plante de coca

Metoda preşedintelui bolivian, Evo Morales, de a impulsiona producţia de plante de coca
Publicat: 13.03.2017
Plantele de coca, din care se poate face cocaină, sunt folosite în mod tradiţional în Munţii Anzi.
Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a promulgat un controversat proiect de lege care aproape dublează suprafaţa pe care pote fi cultivate legal plantele de coca, scrie Rador

Un număr total de 22.000 de hectare vor putea fi folosite pentru plantaţiile de coca, comparativ cu 12.000 de hectare conform legislaţiei anterioare. Morales, el însuşi un fermier care s-a ocupat de coca, a respins avertismentele potrivit cărora această decizie va impulsiona comerţul ilicit cu droguri. 

Frunzele de coca se folosesc pentru a face ceai şi împotriva răului de altitudine. Atunci când sunt mestecate, ele oferă o stimulare blândă şi suprimă senzaţiile de foame, sete şi durere. 
 
Parlamentari din opoziţia boliviană afirmă însă că legea este neconstituţională, violează tratatele internaţionale şi este în avantajul traficanţilor de droguri.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase