Home » D:News » Coloniile spaţiale ar putea deveni REALITATE în următorii 20 de ani

Coloniile spaţiale ar putea deveni REALITATE în următorii 20 de ani

Coloniile spaţiale ar putea deveni REALITATE în următorii 20 de ani
Publicat: 20.03.2017
Oamenii din coloniile spaţiale ar putea trăi mai mult şi ar putea creşte mai înalţi decât oamenii care ar rămâne pe Pământ, spune autorul Jerry Stone.

Sute de persoane ar putea trăi în colonii spaţiale în următorii 20 de ani, conform proiectului British Interplanetary Society (BIS). 

Autorul Jerry Stone susţine că persoanele care ar trăi în spaţiu ar fi mult mai sănătoase decât cele care ar rămâne pe Pământ. În timp, aceştia ar trăi mai mult şi ar creşte mai înalţi, notează Independent

Stone, autorul cărţii ,,One Small Step,” precum şi alţi membri ai BIS, au continuat cercetările din 1970 realizate de experţii din Statele Unite ale Americii, care  analizau posibilitatea convieţuirii oamenilor în spaţiu. În cadrul unei conferinţe din Marea Britanie, autorul a declarat că acest lucru este posibil, coloniile putând fi construite cu ajutorul materialelor prelevate de pe Lună sau din asteroizi. 

Primul pas fiind ca aceste colonii să construiască şi să întreţină panourile solare care ar furniza energie electrică pe Pământ. Această tehnologie ar putea fi mult mai eficientă decât colectarea energiei solare de pe Pământ. În timp, alte industrii s-ar putea muta în spaţiu pentru a profita de rezerva imensă a Soarelui. 

Coloniile ar putea fi create sub forma unui cilindru imens, care s-ar roti pentru a furniza oamenilor senzaţia de gravitaţie.

,,Dacă am începe construirea coloniei în următorii 10 ani, proiectul ar putea fi finalizat în următorii 20 de ani,” pune autorul. 

Cercetarea din 1970 a fost realizată de fizicianul din cadrul Universităţii Princeton, profesorul Gerard O’Neill, care şi-a rugat studenţii să realizeze planul pentru colonie. Stone susţine că acest proiect ar fi putut fi realizat acum 40 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase