Home » D:News » O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare”

O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare”

O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare”
Publicat: 07.04.2017
O doctoriţă originară din Gorj, care a plecat în străinătate în 2007, a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra.
Roxana Hotoboc a povestit, la o televiziune de ştiri, care sunt motivele pentru care a plecat şi care sunt diferenţele dintre sistemul sanitar din România şi cel din Marea Britanie.
 
”Am realizat care este situaţia în societatea românească şi că aici e foarte greu să te ridici pe propriile tale picioare şi să fii apreciat pentru ceea ce eşti tu ca persoană şi din punct de vedere profesional în condiţiile în care nu ai relaţii politice sau relaţii de înalt grad. Este extrem de greu să îţi creezi o carieră pe cont propriu. Am vrut copiilor mei să le ofer să le ofer şansă să trăiască într-o societate diferită unde pot să devină oameni din toate punctele de vedere pe cont propriu, pe picioarele lor, pe meritul lor. Asta a fost motivul numărul unu. Nici nu am avut habar cât e salariul unui medic şi vă spun cât se poate de sincer când am plecat din ţară singurul meu gând a fost cu ce îi voi plăti şcoala fetei că începuse facultate şi în momentul ăla am decis să plec. Cu banii de medic la Serviciul de Ambulanţa nu aş fi putut să îi plătesc şcoala şi apoi să îmi iau şi băiatul la Londra şi atunci gândul meu a fost că trebuie să lucrez acolo orice, orice mai bine decât în ţară.
 
Am fost director la Serviciul de Ambulanţă Gorj 2 ani, am fost schimbată din funcţie politic pentru că nu am fost de acord să trec de la un partid la altul, să fac jocuri politice, mâneriile astea, mizeriile astea care se întâmplau atunci şi cred că se întâmplă în continuare.
 
Citeşte continuarea pe Gândul
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase