Home » D:News » Reţeta în şapte paşi către o viaţă mai bună. Cum putem deveni mai pozitivi

Reţeta în şapte paşi către o viaţă mai bună. Cum putem deveni mai pozitivi

Reţeta în şapte paşi către o viaţă mai bună. Cum putem deveni mai pozitivi
Publicat: 23.04.2017
Nu o dată ne-am confruntat cu un blocaj interior sau, mai bine zis, cu senzaţia că sentimentele negative ne inundă gândirea şi nu mai putem vedea luminiţa de la capătul tunelului. Care e explicaţia? Sentimentele negative activează amigdala cerebrală - acea regiune a creierului responsabilă de procesarea fricii, anxietăţii şi a altor emoţii.

Doctorul Richard J. Davidson, neurologist şi fondator al „Centrului pentru Minţi Sănătoase” din cadrul Universtăţii din Wisconsin a demonstrat cum oamenii a căror amigdală cerebrală se reface mai greu, în urma „ameninţărilor” suferite, sunt mai predispuşi la o varietate de probleme de sănătate decât cei a căror amigdală cerebrală se reface mai repede, scrie Gândul.

Atât el cât şi doctorul Barbara Fredrickson, psiholog la Universitatea din Carolina de Nord, au arătat cum creierul nostru este „plastic” sau, mai bine zis, are capacitatea de a genera noi celule şi traiectorii, şi, în acelaşi timp, face posibilă antrenarea şi manevrarea circuitului cerebral în vederea promovării unor răspunsuri din ce în ce mai pozitive. Astfel că, o persoană poate învăţa în timp să fie mai pozitivă exersând o serie de tehnici care amplifică instalarea stării de bine, potrivit The New York Times. 

Iată şapte tehnici care antrenează pozitivitatea şi pregătesc terenul pentru optimismul cu care ar trebui să ne purtăm fiecare zi din viaţă:   

1. Fă o faptă bună pentru cel de lângă tine – senzaţia de fericire pe care o vei provoca ţi se va întoarce. 

2. Apreciază tot ce te înconjoară – ar putea fi un copac, o pasăre, un răsărit ca din poveşti sau un simplu articol. Bucuria ochilor e implicit bucuria sufletului.

3. Dezvoltă şi îmbogăţeşte relaţiile – construirea unor conexiuni puternice cu cei dragi legitimează o dată în plus prezenţa ta în viaţa lor şi importanţa ta, ca om, iar studii au arătat că acest lucru influenţează sănătatea organismului şi durata vieţii.

4. Stabileşte-ţi ţinte ce pot fi îndeplinite – poate că vrei să îşi îmbunătăţeşti jocul de tenis sau să citeşti mai multe cărţi. Orice ar fi, alege să te menţii în sfera realismului pentru a nu îţi consuma energia în van. 

5. Învaţă ceva nou – poate fi un sport, o limbă străină, un instrument sau un simplu joc. Toate astea accentuează încrederea în sine.

6. Învaţă să te accepţi, cu bune, cu rele – În loc să te concentrezi pe imperfecţiunile şi lipsurile pe care le reclami, pune accentul pe trăsăturile bune şi câştigurile care te definesc ca om.

7. Practică rezistenţa – orice pierdere, eşec sau cumul de stres priveşte-le ca pe nişte experienţe din care ai ce învăţa.

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase