Home » D:News » Căsătoria face bine la inimă

Căsătoria face bine la inimă

Căsătoria face bine la inimă
Publicat: 11.06.2017
Dacă ai probleme de sănătate, e bine să te căsătoreşti, cel puţin asta cred specialiştii, conform BBC.

Cercetătorii au convingerea că mariajul face bine la sănătate, pentru că, în faţa unui factor major de risc cardiac, cum ar fi colesterolul ridicat, poate creste şansele de supravieţuire. “Un soţ iubitor vă poate impulsiona să vă îngrijiţi mai bine”, au spus specialiştii într-o conferinţă de presă, scrie Gândul.

Cercetătorii au reunit pentru acest studiu un milion de oameni care aveau tensiunea arterială crescută, diabet şi colesterol. Cu toate astea,  cei căsătoriţi au reuşit să depăşească mult mai uşor problemele de sănătate decât cei singuri.

Dr Paul Carter şi colegii săi de la Aston School, care s-au ocupat de acest studiu, au aratat că mariajul te poate ajuta să supravieţuieşti unui atac de cord. Ultimele cercetări prezentate la conferinţa Societăţii Britanice de Cardiologie arată că bărbaţii şi femeile de 50, 60 sau 70 de ani, cu un nivel ridicat al colesterolului, aveau cu 16% mai multe şanse să fie în viaţă după 14 ani dacă erau căsătoriţi. Acelaşi lucru era valabil şi în cazul diabeticilor.

Imaginea era mai puţin clară în privinţa persoanelor divorţate sau a celor văduve. De asemenea, cercetătorii nu au testat şi dacă persoanele căsătorite aveau un mariaj fericit.

Citeşte continuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase