Home » D:News » Mituri despre mahmureală. Ce ştiai greşit despre dimineaţa de după

Mituri despre mahmureală. Ce ştiai greşit despre dimineaţa de după

Mituri despre mahmureală. Ce ştiai greşit despre dimineaţa de după
Publicat: 29.07.2017
Mahmureala este o stare ce însumează mai multe simptome neplăcute, senzaţia de cap tulbure, greaţă, dureri de cap, apatie, dispoziţie proastă, ameţeală, etc. Nu exisă o formulă magică ce poate preveni mahmureala, după ce o persoană a băut o cantitate mare de alcool. Specialiştii recomandă apa şi sucurile reci. Odihna este şi ea foarte importantă. Pentru a evita stările neplăcute de a doua zi, cel mai indicat ar fi să limitaţi consumul de alcool. E bine de ştiu că stările de mahmureală trec de la sine, însă pot persista şi până la 24 de ore.

În articolul de faţă demontâm câteva mituri care circulă în legătură cu mahmureala

Mit: Mahmureala e un lucru banal
Adevăr: Cei care consumă alcool în mod regulat au sistemul nervors central afectat. Creierul este intoxicat cu substanţe chimice, iar rezultatul este extrem de neplăcut: dureri de cap, ameţeală şi greaţă. Să nu uităm de vărsături care duc la deschidratare. Senzaţia de mahmureală se caracterizează prin durere de cap, oboseală, gură uscată, stomac sensibil şi iritat şi un sistem imunitar slăbit.

Mit: Mahmureala nu ţine cont de sex
Adevăr: Femeile sunt mult mai afectate de mahmureală comparativ cu bărbaţii. Să facem un experiment: dacă un bărbat şi o femeie beau aceeaşi cantitate de alcool, aceasta din urmă va simţi din plin efectele nedorite. Explicaţia este simplă, bărbaţii au un procent mai mare de apă în organism, ceea ce îi ajută la diluarea alcoolului pe care l-au consumat. Când femeile beau aceeaşi cantitate, mai mult alcool se acumulează în sânge.

Mit: Numai alcoolicii experimentează mahmureala
Adevăr: De multe ori, un singur pahar de alcool este de ajuns să se declanşeze mahmureala la unii oameni, în timp ce alţii pot bea mai mult fără a avea astfel de probleme. Sfat: dacă beţi şi apă sau băuturi răcoritoare aveţi mari şanse să scăpaţi de mahmureală şi să reduceţi cantitatea totală de alcool ingerat.

Citeşte continuarea pe CSID.RO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase