Home » D:News » Gestul pe care îl fac mai mult de jumătate dintre călătorii români

Gestul pe care îl fac mai mult de jumătate dintre călătorii români

Gestul pe care îl fac mai mult de jumătate dintre călătorii români
Publicat: 01.08.2017
Aproximativ 52% din călători postează fotografii din vacanţă, 24% scriu impresii şi doar 15% încarcă materiale video pe reţelele sociale, în timp ce doar 29% aleg să se deconecteze complet de viaţa cotidiană, coform unui studiu realizat de Momondo.

Studiul arată că 37% din români sunt inspiraţi să călătorească atunci când văd fotografii din vacanţa prietenilor în online, 31% se gândesc să viziteze locurile pe care le văd în fotografiile postate, iar pe 22% pur şi simplu îi bucură să aibă acces la acest tip de actualizări, notează Mediafax.

Există şi utilizatori care nu doresc să vadă în news feed actualizări din vacanţa turiştilor: 14% din români se enervează când văd prea multe selfie-uri, 11% nu apreciază multitudinea de fotografii cu produse alimentare şi 10% s-au săturat să vadă fotografii cu ceea ce prietenii din reţele sociale descoperă pe durata vacanţei. Pe 3% din români îi întristează aceste actualizări din concedii.

Comparativ cu respondenţii din alte ţări, românii sunt printre cei mai activi utilizatori ai reţelelor sociale pe durata concediului. La nivel european, doar călătorii din Turcia se apropie de acelaşi grad de utilizare a reţelelor sociale, postând în principal fotografii (64%). La nivel global, cei mai activi turişti sunt chinezii: 65% postează fotografii, 32% încarcă materiale video şi 45% postează texte despre experienţele trăite – acesta fiind cel mai mare indicator din toate ţările care au participat la studiu. Mai mult de jumătate (51%) din respondenţii din Germania şi Austria refuză să îşi actualizeze profilul online când sunt în vacanţă.

Aproape 38% din călătorii participanţi la studiu postează fotografii din vacanţă. De actualizarea postărilor în scris se ocupă 24% din călători şi 13% încarcă materiale video pe reţelele sociale.

Potrivit studiului, 55% din femei şi 49% din bărbaţi postează astfel de fotografii pe reţele sociale.

Călătorii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani (60%) îşi actualizează profilurile online cu fotografii din vacanţă la fel de mult ca cei cu vârsta între 23 şi 35 de ani (59%). Populaţia respondentă cu vârsta cuprinsă între 36 şi 55 de ani (48%), dar şi cei de până în 65 de ani (41%) postează în online fotografii din vacanţă.

Studiul a fost iniţiat de momondo în 2017 în rândul utilizatorilor din 23 de ţări: Rusia, Austria, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Elveţia, Suedia, Turcia, Marea Britanie. Sondajul a implicat 24.700 de persoane, inclusiv 1.000 de respondenţi din România, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, bărbaţi şi femei.

www.momondo.ro este un motor de căutare care compară ofertele pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase