Cât e de indicat să faci plajă topless în plină caniculă

05 08. 2017, 14:30

 În prezent, în jur de 2 % dintre femeile intervievate  într-un sondaj susţin că au făcut măcar o dată în viaţă plajă topless .

“Expunerea excesivă la soare, mai ales atunci când se întâmplă  la ore nepotrivite şi fără protecţie, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Arsurile solare pot contribui la dezvoltarea unui melanom , o tumoră  malignă a celulelor care formează melanocite.  Femeile care stau la plajă  fără a purta sutien prezintă un risc mai mare de a dezvolta un melanom la nivelul tegumentului care acoperă glandele mamare.  Arsurile solare pot provoca  o deteriorare  a ţesuturilor delicate ale glandei mamare şi un dezechilibru hormonal „estrogen-progesteron” la acest nivel , crescând astfel riscul apariţiei unor  modificări maligne şi a unui cancer de sân’’ , precizează dermatologul Proca Ancuţa pentru Gândul.

Dacă totuşi doriţi cu orice preţ să vă bronzaţi şi la nivelul sânilor, ar trebui să respectaţi  cu stricteţe următoarele reguli pentru a minimiza riscurile :

 1. “Folosiţi un produs cu factor de protecţie solară SPF 50 şi nu uitaţi să îl aplicaţi la fiecare două – trei ore şi de fiecare dată după intraţi în apă. Fiţi atenţi la sfârcuri ,deoarece acestea sunt o parte erogenă extrem de sensibilă a corpului  şi are nevoie de o protecţie ridicată .  2. Asiguraţi-vă o alimentaţie bogată în antioxidanţi (ceai alb, nuci , ciocolată neagra , legume şi fructe proaspete). 

Citeşte continuarea în Gândul.