Home » D:News » Un supliment controversat creat special pentru creşterea imunităţii oamenilor poate intra pe piaţa europeană. Pericolul utilizării lui este uriaş

Un supliment controversat creat special pentru creşterea imunităţii oamenilor poate intra pe piaţa europeană. Pericolul utilizării lui este uriaş

Publicat: 09.08.2017
Experţii susţin că nu există dovezi clare care să susţină beneficiile şi, mai mult, cei care consumă astfel de suplimente se expun riscurilor.

Viermele parazit, Trichuris suis, care trăieşte în intestinele porcilor, îşi poate face apariţia pe piaţa europeană, după ce a avut succes în Asia de sud-est. Există însă unele probleme. Ruda sa apropiată provoacă tricocefaloză la om. Pentru că parazitul din porc este adaptat vieţii în acest animal, efectele sale asupra oamenilor sunt mult mai mici deoarece nu poate trăi mult în intestinele umane. 

Suplimentele de ouă de parazit nu au nevoie de a funcţiona pentru a fi acceptate, ci doar să fie sigure pentru utilizare, scrie Science Alert.

De aceea, Germania analizează posibilitatea introducerii acestor suplimente. În Thailanda există din 2012, iar compania care le produce, Tanawisa, doreşte să le introducă pe piaţa europeană. 

Dar la ce ar fi necesar un astfel de supliment? Această abordare are la bază ideea conform căreia oamenii moderni trăiesc prea „curat”, iar unele probleme de sănătate apar tocmai pentru că nu avem suficientă expunere la organisme dăunătoare cu care am trăit împreună timp de milenii. Altfel spus, e ca şi cum o persoană ar înghiţi mici doze de otravă pentru a crea imunitate.

Credit: 123RF

Totuşi, oamenii de ştiinţă nu au găsit dovezi concludente cu privire la creşterea rezistenţei împotriva microorganismelor. Peter Hotez, de la Baylor College of Medicine, a precizat că „în opinia mea, terapiile cu viermi aparţin aceleiaşi categorii de pseudoştiinţă de cult precum terapiile pentru autism”. Helena Helmby, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a menţionat că „auto-tratarea cu orice fel de vierme nu este recomandată şi este important de reţinut că aceştia nu sunt în niciun fel complet inofensivi”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre paraziţi

Caz extrem de rar. Un bărbat a stat cu un vierme în creier timp de 4 ani (FOTO)

Suplimente nutritive recomandate şi produse care trebuie evitate pentru rezultate bune în sport

Cinci suplimente alimentare pe care nu este bine să le iei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase