Home » D:News » Avram Iancu, românul care străbate Dunărea înot, a ajuns la Galaţi şi mai are 150 de kilometri până la final

Avram Iancu, românul care străbate Dunărea înot, a ajuns la Galaţi şi mai are 150 de kilometri până la final

Publicat: 12.09.2017
Avram Iancu, românul care şi-a propus să străbată Dunărea înot fără costum neopren, a ajuns, luni, la Galaţi, iar de aici până la finalul cursei mai are de parcurs 150 de kilometri. Înotătorul a fost întâmpinat de zeci de oameni, care i-au spus că îi urmăresc cursa pe internet.

Călătoria înotătorului Avram Iancu se apropie de final, după ce, luni, românul care şi-a propus să străbată fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsare a plecat de la Galaţi spre Tulcea. Bărbatul înoată de 84 de zile şi mai are de parcurs până la final 150 de kilometri, scrie Mediafax.

La Galaţi, Avram Iancu a fost întâmpinat de zeci de gălăţeni care au declarat că-i urmăresc cursă pe internet. Oamenii au făcut poze cu temerarul înotător şi au obţinut autografe. „Mă simt aici, în această zonă, ca acasă. Iubesc deopotrivă toate zonele ţării, toate oraşele, dar aici a fost extraordinar pentru că a fost o cascadă de oraşe dunărene. Mă refer la Brăila, Galaţi, urmează Tulcea, unde mă simt absolut fantastic”, a declarat, presei, Avram Iancu, înainte de plecarea în ultima parte a cursei.

Foto: Mediafax

În total, bărbatul, originar din Petroşani, încearcă să parcurgă 2.860 de kilometri, din Germania până în România, la Marea Neagră, fără să poarte costum de neopren. Dacă va reuşi, va deveni primul om care înoată toată Dunărea doar în slip şi cu cască în cap.

Înaintea sa sunt doi înotători din Slovenia şi Canada care au parcurs distanţa fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot. Avram Iancu a început să înoate pe 20 iunie şi speră să ajungă la Sulina pe 15 septembrie. Bărbatul a slăbit 10 kilograme şi spune că este o cursă mult mai dificilă decât şi-a închipuit şi chiar a fost tentat să renunţe. „Străbaterea înot a unui fluviu este exact ca în viaţă. Nu este întotdeauna numai soare şi frumos. Sunt şi nori, şi probleme. Dar am învăţat ceva: cu calm şi cu perseverenţă se poate realiza orice”, a spus Avram Iancu. În cursa sa, Avram Iancu este însotit de o barcă în care se află membri ai echipajului său şi o echipă de filmare.

Foto: Mediafax

De asemenea, în echipa înotătorului este un preparator fizic. „Sunt în echipa lui de când a intrat în România, la Moldova Nouă. L-am găsit cu musculatura foarte tensionată, cu foarte multe contracturi. Mă ocup de relaxarea lui după terminarea programului cu diferite metode de masaj şi diferite unguente pentru articulaţii, pentru muşchi”, a declarat, la rândul său, preparatorul fizic Iuliana Piscoi. Petroşeneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs 42 de kilometir în 10 ore.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase