Home » D:News » Arma cu care Coreea de Sud doreşte să îngenuncheze Coreea de Nord: bombele care scurtcircuitează reţelele electrice

Arma cu care Coreea de Sud doreşte să îngenuncheze Coreea de Nord: bombele care scurtcircuitează reţelele electrice

Publicat: 13.10.2017
Arma cu care Coreea de Sud doreşte să îngenuncheze Coreea de Nord: bombele care scurtcircuitează reţelele electrice
Coreea de Sud a dezvoltat o tehnologie care îi permite să creeze bombe capabile de a scurtcircuita reţelele de energie electrică, lăsând astfel întregi regiuni fără energie. Acestea reprezintă încă o unealtă a ţării care se pregăteşte de război cu Coreea de Nord.

Cunoscute ca ”blackout bomb”, aceste dispozitive pot fi lansate din avion pentru staţii cheie de furnizare a energiei electrice. La impact, eliberează filamente de grafit capabile să scurtciruiteze şi să distrugă dispozitive electronice, scrie Futurism.

Totuşi, bombe similare au fost utilizate în trecut de Statele Unite în 1991, în Războiul din Golf şi apoi de NATO împotriva Serbiei, în 1999. Acum, Seulul are în plan utilizarea acestor bombe împotriva reţelei electrice din Coreea de Nord.

Aceştia doresc să le folosească preventiv, în cazul în care nord-coreeni se pregătesc să lanseze rachete spre sudul peninsulei coreene.

„Toate tehnologiile necesare pentru crearea bombei cu grafit au realizate. Ne aflăm în etapa în care putem construi bombele”, precizează un oficial din cadrul armatei sud-coreene.

Coreea de Sud nu este singura ţară care se pregăteşte de război. În afară de Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite, Marea Britanie îşi întocmeşte planurile pentru a lupta împotriva dictaturii nord-coreene.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Războiul care a schimbat istoria. Ce s-a întâmplat în Coreea

PROPAGANDĂ în stilul lui Kim Jong-un. Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud cu manifeste şi hârtie igienică folosită

Nouă lucruri pe care trebuie să le ştii despre ţara aflată sub dictatura lui Kim Jong-un

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase