Prima pagină D:News

Descoperire neaşteptată în canalizările din Elveţia. De unde vin cele peste 43 de kilograme de aur?

Oana Bujor 10.14.2017 | ● Vizualizări: 3170

Cercetătorii elveţieni au descoperit că 43 de kilograme de aur care valorează 1,8 milioane de dolari sunt transportate anual prin intermediul apei menajere din Elveţia. În medie, 70% din aurul din întreaga lume trece prin rafinăriile din Elveţia

Un raport realizat de cercetătorii din cadrul Swiss Federal Institute of Aquatic Science and Technology notează că aurul este pierdut prin intermediul efluenţilor şi al nămolului eliminat din uzinele de tratare a deşeurilor. The Verge notează că această concentraţie de aur din deşeuri nu reprezintă un risc pentru mediu. 

Conform cercetătorilor, recuperarea aurului nu poate deveni o afacere. Însă susţin că există zone unde recuperarea aurului ar putea fi o practică viabilă. Regiunea Ticino, bogată în rafinării, ar putea conţine o cantitate suficient de mare pentru a acoperi costurile şi efortul extracţiei. 

Însă aurul nu este singurul metal preţios regăsit în apele elveţiene. În apa menajeră au fost găsite anual 3.000 de kilograme de argint, care valorează în jur de 1,7 milioane de dolari. Studiul s-a axat pe analizarea a 64 de uzine de purificare a apei din Elveţia. Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Tag-uri: aur | elvetia | apa | canalizare

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI