Home » D:News » Cum se modifică vaginul femeilor după 30 de ani?

Cum se modifică vaginul femeilor după 30 de ani?

Cum se modifică vaginul femeilor după 30 de ani?
Publicat: 16.10.2017
Odată cu trecerea timpului, nu numai pielea îmbătrâneşte, ci şi zona intimă, la fel ca restul corpului, numai că aceste semne nu sunt vizibile aşa cum sunt ridurile, pe care le vedeţi zilnic în oglindă.
„Un vagin sănătos va continua să se schimbe pe măsură ce trece timpul – este absolut normal. Tranziţia este importantă în viaţă, cum ar fi sarcina şi menopauza, care vor avea un efect asupra organelor genitale, la fel ca şi în restul corpului”, spune dr. Silviu Iştoc, medic primar obstetrică-ginecologie.
 
După 30 de ani
 
Dacă luaţi sau aţi luat anticoncepţionale, vaginul ar putea deveni mai uscat după vârsta de 30 de ani, deoarece această pilulă opreşte ovulaţia şi este posibil să nu se mai producă atât de multă secreţie naturală în acest moment al lunii.
 
„Unele femei pot suferi efecte negative din cauza pastilelor pentru controlul naşterii deoarece acestea blochează hormonii de sex masculin numiţi androgeni şi vulva are receptori de androgeni. Cu toate acestea, situaţia variază de la femeie la femeie. Sarcina şi naşterea pot avea, de asemenea, un impact masiv asupra vaginului, precum şi asupra vulvei”, afirmă specialistul.
Din fericire, vaginul este o parte extrem de rezistentă a corpului şi, datorită elasticităţii şi aprovizionării cu sânge, un vagin sănătos tinde să revină la normal în şase săptămâni de la naştere. Cu toate acestea, medicii recomanda efectuarea exerciţiilor pelviene pentru a ajuta lucrurile, deoarece forţa aplicată muşchilor pelvieni în timpul travaliului poate provoca daune.
 
Citeşte continuarea în CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase