Home » D:News » Savanţii îi ironizează pe adepţii teoriilor conspiraţiilor care susţin că Nibiru va aduce sfârşitul lumii

Savanţii îi ironizează pe adepţii teoriilor conspiraţiilor care susţin că Nibiru va aduce sfârşitul lumii

Savanţii îi ironizează pe adepţii teoriilor conspiraţiilor care susţin că Nibiru va aduce sfârşitul lumii
Publicat: 17.11.2017
Ideea că o planetă masivă numită Nibiru va lovi Pământul în secolul XXI, omorând toată viaţa de pe planetă, a prins foarte bine la o parte însemnată din populaţie, deşi a fost contrazisă în repetate rânduri de savanţi.

Pentru un motiv oarecare, Nibiru va mai provoca o apocalipsă (da, încă una) pe 19 noiembrie. De data aceasta, savanţii s-au hotărât să demitizeze (din nou) teoriile conspiraţioniste în ceea ce priveşte acest subiect, scrie Inverse.

Într-un episod Big Picture Science Radio Show al SETI, astronomii de la NASA au adus argumente conform cărora „cataclismul Nibiru” nu va avea loc niciodată.

„Data de 19 noiembrie va fi ultima? A scris SETI într-o postare care promova episodul. ”Unii oameni zic da, prezicând o coliziune catastrofică între Terra şi planeta Nibiru pe această dată şi sfârşitul lumii odată cu el. Dar nu se va întâmpla, pentru că lumea ipotetică nici nu există”.

David Morrison, astronom la NASA, a făcut acest lucru foarte clar în cadrul show-ului. „Îmi ceri o explicaţie logică pentru o idee total ilogică. Nu există o asemenea planetă, nu a existat niciodată şi cel mai probabil nu va exista”.

Doar în acest an, apocalipsa adusă de Nibiru a venit deja de două ori: a fost programată pentru 23 septembrie, a fost mutată la 21 octombrie şi acum pe 19 noiembrie.

În ciuda dovezilor copleşitoare conform cărora planeta nu există, mulţi oameni continuă să consume şi să emită mai departe teorii incredibile despre Nibiru. Unii chiar cred că Elon Musk tot lansează rachete în spaţiu pentru că încearcă să cunoască planeta şi că „este obsedat în secret de ea”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O teorie a conspiraţiei susţine că lumea se va termina în octombrie 2017

Se anunţă, din nou, sfârşitul lumii. Adepţii teoriei spun că este mult mai aproape decât se aşteaptă oricine

Ce s-ar întâmpla dacă o planetă „hoinară” ar intra în sistemul solar şi ar schimba orbita Terrei? (VIDEO)

O nouă apocalipsă a fost prezisă de adepţii teoriilor conspiraţiei, pentru luna aceasta. ”Stelele nu-şi vor mai arăta lumina. Soarele va fi întunecat, iar Luna nu va mai lumina Pământul”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase