Home » D:News » Pediculoza poate apărea şi în zona genitală. Simptome şi tratament

Pediculoza poate apărea şi în zona genitală. Simptome şi tratament

Pediculoza poate apărea şi în zona genitală. Simptome şi tratament
Publicat: 20.11.2017
Pediculoza este infestaţia cu paduchi. Ea poate apărea la toate mamiferele cu sânge cald, inclusiv la oameni. Pediculoza datează încă din preistorie şi rămâne o problemă majoră în întreaga lume.

Cum se transmite şi cum evoluează boala am aflat de la medicul ginecolog Erna Stoian. Uite ce spune specialistul pentru CSID!

Există mai multe tipuri de pediculoză:

– Pediculosis capitis – păduchii se găsesc la nivelul capului.  Este mai frecventă la copiii preşcolari şi la cei din şcoala elementară, cu vârsta între 3-10 ani. Poate crea un stres psihologic major pentru copil şi părinţi şi poate duce la absentarea de la cursuri.
– Pediculosis corporis – păduchii trăiesc şi depun ouă pe haine, ei fiind prezenţi la nivelul pielii numai când se hrănesc. Pot genera prurit şi chiar alergii.
– Phtirius pubis –denumiţi şi paduchi pubieni, păduchi laţi, lăţei sau crabi. Se răspândesc prin contact sexual sau prin folosirea lenjeriei sau prosoapelor infestate.

Simptomele pediculozei

Principalul simptom al infestării cu păduchi este pruritul – mâncarimea. Intensitatea pruritului variază de la persoană la persoană, unele putând face şi reacţii alergice.

Pe lângă prurit, simptomatologia variază. În primul rând în funcţie de tipul de pediculoză prezent.
 
Pediculosis capitis poate fi observată pe firele de păr. Ouale sunt albe, rotunde sau ovalare şi sunt ataşate de firul de păr, aproape de rădăcină. Datorită scărpinarii frecvente pot apărea leziuni de grataj, iar acestea se pot infecta.
 
Pediculoza pubiană determină prurit în zona genitală, in jurul anusului, axilar, palpebral. În urma muşcăturilor pot aparea leziuni mici, gri-albăstrui, ce pot persista chiar şi după ce infecţia a fost eradicată.
 
Pediculis corporis determină apariţia unor leziuni pruriginoase la nivelul braţelor, taliei, trunchiului. Insectele şi ouăle lor se găsesc pe haine.

Citeşte continuarea pe CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase