Mierea nu ar trebui să lipsească niciodată de la micul dejun, conform unui bucătar de renume

06 12. 2017, 11:00

„Părerea mea este că nu ar trebui să lipsească mierea de albine naturală pentru că dă energie în corp, are zahăr natural. Petru mine, micul dejun nu există fără o linguriţă sau două de miere adevărată, nu amestecată cu zahăr caramelizat şi trebuie să fim foarte atenţi de unde putem cumpăra acest aliment”, a declarat Chef Joseph Hadad.

Simpaticul bucătar a povestit ce mănâncă la micul dejun căruia, încă din copilărie, i-a oferit o deosebită importanţă, fiind motivul pentru care se poate menţine în formă.

„Am 58 de ani şi de 43 de ani sunt bucătar, am 80 de kg şi nu am burtă pentru că am oferit micului dejun întotdeauna importanţa cuvenită. Când eram copil, nu aveam alimentele care există acum, aveam năut, rădăcinoase, pătrunjel şi mult suc natural, toate luate din grădina proprie. Acum, dimineaţa, îmi fac un suc de ananas proapăt, cu un pic de ghimbir şi un strop de ulei de măsline pentru că acesta ajută ca sucul să alunece mai bine în stomac. După o jumătate de oră, fac o omletă, cu două bucăţi de pâine neagră, roşii, ceapă şi, la final, o banană”, a explicat bucătarul.

Chef Joseph Hadad a precizat că este mare nevoie de educaţie în rândul populaţiei, să se ştie ce este mai bine de consumat.
 
„Filosofia mea este: dacă nu ţii acum de sănătate şi mănânci bine, o să ajungem ca, peste 40-50 de ani, copiii să moară înaintea părinţilor. Este o realitate tristă, dar trebuie să ne educăm să consumăm numai produse naturale. În ziua de azi, un copil de 13-14 ani seamănă cu unul de 20 şi ceva de ani pentru că el mănâncă vită şi pui injectate, alimentele de pe piaţă nu sunt sănătoase, iar ei se îngraşă fără ca să ştie”
 
„Be Fit” este un eveniment organizat de csid.ro, care se află la a IV-a ediţie şi la care sute de participanţi pot primi sfaturi despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos, de la cei mai buni nutriţionişti.