Prima pagină D:News

Cum a fost relatată moartea Regelui Mihai în presa internaţională

Redactia Descopera.ro | 12.06.2017 | ● Vizualizări: 2387

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre moartea Regelui Mihai.

"Fostul rege al României Mihai a murit în Elveţia la vârsta de 96 de ani", notează Mediafax titrând agenţia Reuters.
 
"România: fostul rege Mihai, care a condus ţara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a decedat la vârsta de 96 de ani", a scris agenţia Associated Press.
 
"A murit în Elveţia monarhul destituit de regimul comunist", a titrat publicaţia elveţiană TicinoNews.
 
"Fostul Rege Mihai I al României a murit", relatează cotidianul francez Liberation.
 
Informaţia despre moartea Regelui Mihai este difuzată de numeroase publicaţii din toate ţările europene şi din Statele Unite. "Ultimul rege al României a murit", a relatat Deutsche Welle.
 
"Fostul rege al României Mihai I a murit. Ultimul rege al României a decedat marţi la vârsta de 96 de ani (...)", scrie revista Bild.
 
"Regele Mihai, membru al Casei Regale Hohenzollern şi unul dintre verii îndepărtaţi ai Reginei Elizabeth a II-a, era unul dintre ultimii membri supravieţuitori ai monarhiilor Europei din perioada interbelică şi postbelică. (...) Exilat de comunişti în 1948, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în ţara natală în contextul destrămării Blocului sovietic. Treptat, a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la admiterea României în NATO, în 2004, şi în Uniunea Europeană, în 2007", comentează cotidianul american The Washington Post.