Home » D:News » Sfaturile de bază pentru îngrijirea părului

Sfaturile de bază pentru îngrijirea părului

Sfaturile de bază pentru îngrijirea părului
Publicat: 10.12.2017
Igiena părului determină aspectul coafurii şi, în aceeaşi măsură, apariţiile zilnice la job, întâlniri sau alte evenimente la care participi.Dar ce se întâmplă atunci când îţi speli părul des, foloseşti 10 produse pentru toate nevoile podoabei capilare şi stai în faţa oglinzii cu orele pentru a avea un look cât mai frumos, însă rezultatul nu este cel dorit?
Ioana Hăndăbuţ – specialist Profihairshop.ro recomandă folosirea „cu cap” a tuturor informaţiilor pe care le ştii sau le auzi despre îngrijirea părului. Utilizarea tuturor produselor recomandate de către prietenele tale nu reprezintă soluţia pentru a avea un păr sănătos şi frumos.
 
Iată recomandările specialistului:
 
Spălarea părului
 
Temperatura apei este foarte importantă atunci când îţi speli părul. Apa fierbinte, de exemplu, usucă scalpul, afectează celulele capilare şi accelerează secreţia de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant. Nu trebuie să îţi speli părul zilnic din dorinţa de a avea un păr curat mereu, deoarece efectul va fi invers. Acest obicei va duce la îngrăşarea părului într-un ritm mult mai rapid .
 
O altă recomandare este ca înainte de a-ţi spăla părul să îl piepteni, pentru a-l descurca şi a înlătura celulele moarte de pe scalp.
 
Folosirea produselor pentru îngrijirea părului
 
Alege produse de îngrijire a părului specifice pentru tipul tău de păr: creţ, deteriorat, vopsit, cu mătreaţă etc. Folosind produsele potrivite, podoaba capilară va fi protejată şi hidratată optim.
 
De asemenea, nu folosi produsele în cantităţi mari, în ideea că rezultatele vor fi mai bune. Un pumn de şampon nu îţi va face părul mai curat. Clateste-ţi părul cu apă rece după ce ai aplicat şamponul şi balsamul, pentru un plus de strălucire şi luciu.
 
CIteşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase