Home » D:News » Sindromul picioarelor neliniştite creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a mortalităţii

Sindromul picioarelor neliniştite creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a mortalităţii

Sindromul picioarelor neliniştite creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a mortalităţii
Publicat: 02.01.2018
În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au descoperit că femeile diagnosticate cu sindromul picioarelor neliniştite (sindromul Ekbom) au şanse cu 43% mai mari să moară din cauza bolilor cardiovasculare faţă de cele care nu suferă de această afecţiune.

”Studiul sugerează că Ekbom repzintă un factor de risc de dezvoltare a bolilor cardiovasculare asociate morţii,” afirmă Xiang Gao, profesor  de nutriţie din cadrul Nutritional Epidemiology Lab.”Persoanele cu sindrom Ekbom au un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi a altor afecţiuni cronice. Deşi cercetările anterioare nu au prezentat rezultate suficiente, analiza prezentă sugerează că există o legătură între sindromul picioarelor neliniştite şi mortalitatea în cazul femeilor vârstnice,” a adăugat el. 

Conform Futurity, persoanele cu sindrom Ekbom suferă şi de alte boli, precum obezitatea sau tensiunea arterială crescută. Gao a declarat în cadrul studiului că după excluderea participanţilor cu alte boli din cadrul studiului legătura dintre sindromul Ekbom şi bolile cardiovasculare a devenit mult mai puternică. 

În cadrul studiului au fost analizate 57.416 de femei cu vârsta medie de 67 de ani. Participantele au răspuns la chestionare o dată la doi ani din 2002 până în 2012. Pe parcursul celor 10 ani au fost documentate 6.448 de morţi. Atunci când a fost analizată cauza morţii,  specialiştii au descoperit că persoanele care sufereau de sindromul Ekbom au prezentat un risc mult mai crescut de mortalitate din cauza afecţiunilor cardiovasculare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase