Home » D:News » Un glob luminos straniu a fost vizibil pe cerul din nordul Siberiei în urma testării rachetelor balistice ruseşti

Un glob luminos straniu a fost vizibil pe cerul din nordul Siberiei în urma testării rachetelor balistice ruseşti

Un glob luminos straniu a fost vizibil pe cerul din nordul Siberiei în urma testării rachetelor balistice ruseşti
Publicat: 20.01.2018
Reţelele sociale din Rusia au fost invadate de mesaje şi imagini cu un presupus OZN observat recent pe cerul din Siberia. Deşi sursa luminii nu a fost confirmată, principala ipoteză sugerează că cerul nopţii a fost luminat de lansarea a trei rachete militare ruseşti. Un fenomen similar a fost observat şi în Norvegia în decembrie 2009, în acel caz lumina a fost provocată de reflexia soarelui în combustibilul ce se scurgea dintr-o rachetă lansată.

Imaginile extraordinare au fost imortalizate de fotograful siberian Sergey Anisimov, notează Mail Online. ”M-am retras pentru o secundă, nu înţelegeam ce se întâmplă. Globul strălucitor a răsărit de deasupra pomilor şi s-a îndreptat către mine,” a declarat Sergey. 

La 836 de kilometri depărtare se afla un alt fotograf, Alexey Yakovlev, ce a declarat că s-a speriat iniţial de spectacolul ”OZN-ului”. ”Este bine că n-am fost singur…un grup de persoane nu poate avea halucinaţii,” afirmă Alexey. 

Pe pagina sa de Facebook, Anastasia Boldyreva a postat simplu ”Extratereştrii au sosit.”

Experţii locali au afirmat că fenomenul ar fi putut fi provocat de luminile nordice. Însă cea mai comună ipoteză se referă la alegerea lui Vladimir Putin de a efectua exerciţii militare pentru a-şi prezenta puterea nucleară Occidentului. Testele recente au implicat rachete balistice ce pot fi lansate din aer, de la sol şi de pe submarin, conform unui comunicat oficial al Ministerului Apărării din Rusia. 

Ministerul notează că o rachetă balistică intercontinentală Topol a fost lansată din nordul Rusiei şi a lovit ţinta pentru realizarea testelor militare Kura din peninsula Kamceatka. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase