Home » D:News » Peyronie, afecţiunea care îţi poate afecta viaţa sexuală

Peyronie, afecţiunea care îţi poate afecta viaţa sexuală

Peyronie, afecţiunea care îţi poate afecta viaţa sexuală
Publicat: 23.02.2018
Boala Peyronie este o afecţiune care constă în curbarea anormală a penisului, provocată de o cicatrice sau o placă fibroasă a tunicii care acoperă ţesutul erectil. “Această zonă de fibroză împiedică îndreptarea penisului, de aceea curbarea acestuia este mai evidentă în timpul erecţiei. Direcţia de curbare a penisului depinde de funcţia de localizarea a plăcii Peyronie.

În unele cazuri, curbarea poate fi atât de severă încât împiedică penetrarea în timpul actului sexual”, precizează Conf. Dr. Dragoş Georgescu pentru Ce se întâmplă, doctore?

Simptomele ce îi anunţă prezenţa
 
Simptomele bolii Peyronie pot apărea brusc. Cele mai frecvente sunt:
 
prezenţa unei zone îndurate (placa Peyronie) sub tegumentul penian care poate fi palpată de către pacient
un aspect curbat al penisului, evident atunci când penisul este erect
zone de îngustare a penisului
tulburări de erecţie (imposibilitatea obţinerii sau menţinerii erecţiei)
scurtarea penisului
incapacitatea de penetrare în timpul actului sexual
durere care survine în special în cursul erecţiei
Cazele bolii şi factorii de risc
 
Incidenţa acestei afecţiuni este estimată între 0,39% şi 3%, deşi frecvenţa reală ar putea fi mai mare, având în vedere că pacienţii evită să se prezinte la medic. „Nu au putut fi stabilite cu certitutudine până în prezent cauzele care duc la dezvoltarea bolii Peyronie, însă au fost formulate o serie de teorii.
 
Unele date susţin că această boală este cauzată de traumatisme de mică intensitate, repetate din cursul actului sexual sau a altor activităţi. Astfel, în procesul de videcare a leziunilor pot apărea zone cicatriceale, care se pot organiza sub forma unor plăci, ducând la curbarea penisului. De asemenea, un rol semnificativ a fost atribuit şi factorilor ereditari, bolilor de colagen (uneori maladia se asociază cu alte afecţiuni, cum ar fi boala Dupuitren) şi vârstei.
 
Cite;te continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase