Home » D:News » Un tablou de Degas furat acum nouă ani şi evaluat la 800.000 de euro, a fost descoperit în Franţa

Un tablou de Degas furat acum nouă ani şi evaluat la 800.000 de euro, a fost descoperit în Franţa

Un tablou de Degas furat acum nouă ani şi evaluat la 800.000 de euro, a fost descoperit în Franţa
Publicat: 22.02.2018
Un tablou de Edgar Degas, evaluat de specialişti la suma de 800.000 de euro, furat în 2009 dintr-un muzeu din Marsilia, a fost descoperit în cala unui autocar de angajaţii de la o vamă din Seine-et-Marne, Franţa, informează lefigaro.fr.

Specialiştii cred că este vorba despre pastelul „Les Choristes”, din colecţia Musée d’Orsay din Paris, împrumutat pentru o expoziţie Muzeului Cantini din Marsilia, în 2009. Tabloul, cunoscut şi sub titlul „Le figurants”, a fost furat pe 31 decembrie 2009, iar poliţiştii nu au descoperit atunci urme ale pătrunderii prin efracţie, scrie Mediafax.

La Réunion des Musées Nationaux a anunţat că tabloul valorează 800.000 de euro, deşi personalul muzeului din Marsilia vehiculase suma de 30 de milioane de euro, parchetul vorbind ulterior despre o „confuzie”.

Experţii de la Musée d’Orsay – unde, în prezent, este deschisă o expoziţie dedicată împlinirii a o sută de ani de la moartea artistului parizian – se ocupă încă de autentificarea tabloului.

Din acest motiv, reprezentanţii instituţiei au declarat că nu pot confirma pentru moment informaţia şi vor „să rămână prudenţi”.

„Se fac expertize. A venit un expert şi, potrivit acestuia, ar putea fi vorba despre acest tablou, dar suntem pe cale să facem analize mai amănunţite”, au mai spus aceştia.

Tabloul descoperit de autorităţi pe 16 februarie prezintă un grup de corişti în costume cântând pe o scenă de operă, este un pastel şi are dimensiunile de 32×27 cm, similar lucrării pictate de Degas (1834 – 1917) în 1877.

Niciunul dintre pasagerii autobuzului nu a revendicat tabloul şi nimeni nu a fost reţinut, au precizat angajaţii de la vamă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase