Home » D:News » Potrivit lui Elon Musk, pericolul unui război nuclear stimulează cursa spaţială

Potrivit lui Elon Musk, pericolul unui război nuclear stimulează cursa spaţială

Potrivit lui Elon Musk, pericolul unui război nuclear stimulează cursa spaţială
Publicat: 15.03.2018
Miliardarul american Elon Musk, fondatorul SpaceX, este de părere că civilizaţia ar putea fi pusă la adăpost, în cazul unui al Treilea Război Mondial, prin construirea unor baze spaţiale pe Lună şi pe Marte.

La începutul lunii februarie, SpaceX a lansat cu succes Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, care a purtat în spaţiu o maşină electrică Tesla Roadster de pe linia de asamblare a companiei de autovehicule electrice a lui Musk, scrie Mediafax.

După lansare, Musk a declarant că se lucrează la o rachetă încă şi mai puternică, Big Falcon Rocket (BFR) şi că proiectul progresează repede şi bine.

Recent, în cadrul unei conferinţe, Musk a declarat că a duce oameni în baze de pe Lună şi de pe Marte va deveni, destul de curând, un lucru posibil. Colonizarea celor două planete nu ar reprezenta doar o izbândă a ingineriei spaţiale, ci ar putea reprezenta o soluţie de conservare a civilizaţiei, în situaţia izbucnirii unui al Treilea Război Mondial. O parte dintre coloniştii spaţiali s-ar putea întoarce pe Pământul pustiit de conflagraţie şi ar putea începe un nou ciclu de civilizaţie pe Terra.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase