Home » D:News » SIMULARE BAC 2018 ROMÂNĂ. Subiecte şi barem REAL şi UMAN, clasele a XI-a şi a XII-a

SIMULARE BAC 2018 ROMÂNĂ. Subiecte şi barem REAL şi UMAN, clasele a XI-a şi a XII-a

Descopera 03.19.2018
SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au început sesiunea de simulare bacalaureat 2018, prima proba fiind de limba şi literatura română. Mai jos găsiţi subiecte şi barem la română, la simulare BAC 2018.

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ. Elevii de clasa a XI-a, profil real, au primit, la primul subiect la română la simularea bacalaureatului 2018, un text din „Amintiri despre Caragiale”, având printre cerinţe prezentarea viziunii lui I.L. Caragiale despre profesia de scriitor, scrie Gândul.La subiectul al doilea liceenii din clasa a XI-a au avut un text din „Sânziana şi Pepelea”, de Vasile Alecsandri. Al treilea subiect la română a constat într-un eseu despre particularităţile unei nuvele studiate. 

Subiectele la română la simularea bacalaureatului 2018, clasa a XI-a, profil real:

Elevii de clasa a XII-a au primit la subiecte la română la simularea bacalaureatului 2018 romanul „Ion” de Liviu Rebreanu, iar un alt subiect a constat într-un fragment din Tudor Arghezi. 

 

Subiectele la română la simularea bacalaureatului 2018, clasa a XII-a, profil real :

Subiectele la română la simularea bacalaureatului 2018, clasa a XII-a, profil uman:

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au început de luni sesiunea de simulare a bacalaureatului 2018. Prima probă este cea de limba şi literatura română. Pe 20 martie va avea loc proba de Limba şi literatura maternă, pe 21 martie proba obligatorie a profilului, iar pe 22 martie se va desfăşura ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
 
SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ. Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.
 
Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.
 
SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ. Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
 
Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.