Home » D:News » Ciocolata care se albeşte nu este dăunătoare. Care sunt însă cauzele albirii

Ciocolata care se albeşte nu este dăunătoare. Care sunt însă cauzele albirii

Ciocolata care se albeşte nu este dăunătoare. Care sunt însă cauzele albirii
Publicat: 26.03.2018
De multe ori se întâmplă, deşi nu are termenul expirat, ca ciocolata să aibă un aspect albit sau să fie acoperită cu o pulbere fină, de culoare albă.

Ca urmare a plângerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de ştiinţă germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata îşi schimbă culoarea şi textura. În majoritatea cazurilor s-a constatat că albirea este cauzată de stocarea sa la o temperatură incorectă, scrie Rador.

Atunci când ciocolata este păstrată la o temperatură mai mare sau mai mică, se produce aşa-numita „colorare grasă”, particulele albe apărând pe suprafaţa ciocolatei. Oamenii de ştiinţă susţin că ciocolată albită nu este nocivă pentru sănătate, însă ne recomandă depozitarea sa la o temperatură cuprinsă între 16-18 grade şi consumul ei cât mai repede după desfacerea ambalajului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase