Home » D:News » Alimentele sănătoase pe care nu este indicat să le consumi zilnic

Alimentele sănătoase pe care nu este indicat să le consumi zilnic

Alimentele sănătoase pe care nu este indicat să le consumi zilnic
Publicat: 14.04.2018
O parte esenţială din orice stil de viaţă sănătos este să găseşti alimente cu valoare nutriţională mare pe care să îţi placă să le mănânci. Şi atunci când le găseşti, instinctul tău este să le consumi cât mai des, cu atât mai mult cu cât o listă cu alimente sănătoase îţo face viaţa mai uşoară, de la mersul la cumpărături la planificarea meselor.

Dar, după cum ai observat deja, varietatea este cea care dă savoare vieţii. Lucru care se aplică şi alimentelor sănătoase. Este important să mănânci o varietate mare de alimente, pentru a avea acces la diferite vitamine, minerale şi antioxidanţi, ca să nu mai punem la socoteală faptul că o dietă variată contribuie la scăderea ponderală şi la menţinerea greutăţii pentru o perioadă mai lungă, conform unui studiu recent.

Iată o listă cu patru alimente pe care nu ar trebui să le consumi zilnic, chiar dacă sunt sănătoase şi motivele pentru care este bine să faci asta.

Somon afumat

Somonul este, fără îndoială, un superaliment. Dar atunci când este afumat, trebuie să existe nişte limite în consumarea lui. Peştele afumat generează hidrocarburi policiclice aromatice, care, pe termen lung, pot creşte riscul de cancer. Acesta este motivul pentru care este indicat să consumi somon afumat nu mai mult de două ori pe săptămână. Partea bună este că poţi consuma somon proaspăt de câte ori vrei, dar gătit la aburi, la cuptor sau pe grătar.

Tonul

Există o mulţime de motive pentru care iubeşti tonul: ai mânca sushi de 10 ori pe zi, l-ai pune în cele mai delicioase salate şi ai face până şi omletă cu ton. Şi în mare parte ai şi motive să îţi placă: este gustos şi sănătos şi o sursă importantă de proteine, minerale precum fier, calciu, zinc şi magneziu. Dar, din cauza faptului că poate avea un conţinut ridicat de mercur nu e indicat să îl consumi zilnic, mai ales dacă eşti însărcinată sau alăptezi. Limitează-te la o porţie sau două pe săptămână, pentru ca sănătatea ta să nu fie afectată.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase