Home » D:News » Top 5 motive să consumi mai multe vişine

Top 5 motive să consumi mai multe vişine

Top 5 motive să consumi mai multe vişine
Publicat: 27.04.2018
Rudele mai puţin populare ale cireşelor, vişinele au o mulţime de beneficii petru sănătate, chiar dacă cel mai adesea le folosim în tarte, compoturi sau dulceţuri. O porţie de fructe conţine 3 grame de fibre şi 10 mg de vitamina C, adică aproximativ 13% din necesarul zilnic. Fie că le mănânci proaspete, le pui în smoothie, le bei sucul sau le adaugi în tarte şi compoturi, iată 5 beneficii ale vişinelor pe care nu le poţi ignora:
1. Vişinele sunt o adevărată forţă nutriţională
 
Culoarea roşu strălucitor a vişinelor nu este doar pentru a arăta decorativ – fructul are această nuanţă bogată de roşu datorită conţinutului ridicat de antociani, un tip de antioxidant care poate lupta împotriva leziunilor provocate de stresul oxidativ, deci a radicalilor liberi. Conform studiilor, vişinele conţin substanţe nutritive precum fibre, carotenoide, vitamina C şi potasiu, în timp ce au un nivel relativ scăzute în calorii, de doar 70 de calorii pe porţie
 
2. Vişinele te ajută să adormi mai repede
 
Dacă ai probleme cu somnul şi ţi-ar prinde bine orice fel de ajutor la acest capitol, află că nu eşti singur: aproximativ 1 din 3 adulţi din Statele Unite au parte de mai puţin de 7 ore de somn pe noapte, potrivit statisticilor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) – un obicei care ar putea creşte riscul de hipertensiune arterială, diabet, obezitate şi multe altele. Aici intervin vişinele. Fructul are în  mod natural un conţinut ridicat de melatonină, un hormon care joacă un rol esenţial în ciclul nostru de somn-trezire şi ne ajută să adormim. Potrivit unui studiu efectuat de cercetători din Marea Britanie, persoanele care au consumat un pahar de suc de vişine după ce s-au trezit şi unul înainte de a merge la culcare dorm ​​mai bine şi mai mult timp în decursul unei perioade de o săptămână decât cei care nu au băut suc de vişine.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase