Home » D:News » Aceste sunt regulile unei manichiuri corecte. Sfaturi de la un specialist

Aceste sunt regulile unei manichiuri corecte. Sfaturi de la un specialist

Aceste sunt regulile unei manichiuri corecte. Sfaturi de la un specialist
Publicat: 13.05.2018
Manichiura şi pedichiura sunt un must în orice sezon, iar respectarea regulilor corecte de îngrijire a unghiilor este condiţia unui look impecabil. Chiar dacă optăm pentru nuanţele de ojă în trend, trebuie să ne asigurăm că unghiile sunt sănătoase, cuticulele îndepărtate corect, iar hidratarea pielii se face permanent. Am stat de vorbă cu Alina Cuzuban, nail coutourier, care ne-a descris pas cu pas regulile unei manichiuri care nu atentează la frumuseţea şi sănătatea unghiilor.

CSÎD: Care sunt cele mai frecvente greşeli în privinţa îndepărtării cuticulelor?

Alina Cuzuban: Consider că cea mai greşeală este tăierea acestora până la inflamare. Organismul tinde să se regenereze şi astfel, vom avea parte de un efect contrar. O altă greşeală şi mai frecventă este lipsa hidratarii cuticulelor ceea ce duce la uscarea excesivă, exfolierea acestora. De cele mai multe ori, asta provoacă durere.
 
CSÎD: Care sunt cele mai periculoase instrumente de manichiura? Dar cele mai bune?
 
Alina Cuzuban: Cred că orice instrument de manichiură poate deveni periculos atunci când nu este folosit cum se cuvine. Cine nu stăpâaneşte acest domeniu nu ar trebui să se aventureze acasa cu tot felul de proceduri, ci să apeleze la un profesionist.
 
În ceea ce priveşte manichiura, eu recomand aparatul de pilit electric. Sunt şi situaţii în care cuticula se îndepărtează foarte bine fără să mai folosesc cleştisorul de cuticule.
 
CSÎD: Care sunt regulile de îngrijire corecte a cuticulelor?
 
Alina Cuzuban: Regulile se aplică pentru fiecare caz în parte. Pentru persoanele care nu obişnuiesc să îşi taie cuticulele, neavându-le evidente, împingem cuticula şi aplicăm ulei de cuticule ori de câte ori simţim nevoia de hidratare şi neaparat seara înainte de culcare. Pentru cazurile în care cuticula trebuie îndepărtată, se foloseşte aparatul de pilit electric şi optam pentru o manichiură dry. Este o tehnică de îndepărtare a cuticulei cu aparatul de pilit electic cu mai multe capete diferite.
 
Acest procedeu este potrivit pentru persoanele care au cuticula foarte groasă (în cazul domnilor se aplică foarte bine). Putem alege, de asemenea, o manichiură în care combinăm folosirea aparatului de pilit electric cu cleştisorul de cuticule, care ne ajută să îndepărtăm ce a mai rămas din aceasta.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase