Home » D:News » Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 117 ani

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 117 ani

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 117 ani
Publicat: 28.07.2018
Japoneza Chiyo Miyako, cea mai în vârstă persoană din lume, potrivit Guinness World Records, a murit pe 22 iulie, la 117 ani, a confirmat, vineri, prefectura din Kanagawa, unde locuia aceasta, potrivit Associated Press.

Miyako, născută pe 2 mai 1901, a devenit cea mai în vârstă persoană din lume după ce deţinătoarea anterioară a titlului, Nabi Tajima, din insula Kikai, situată în sudul Japoniei, a murit la vârsta de 117 ani, în aprilie, scrie Mediafax.

Familia lui Miyako obişnuia să îi spună „zeiţa” şi îşi amintesc de aceasta ca fiind vorbăreaţă, răbdătoare şi amabilă cu cei din jur. Îi plăcea caligrafia, pe care a practicat-o până de curând, şi consuma cu plăcere sushi şi ţipar.

Pentru moment, nu se cunoaşte identitatea celui care va prelua titlul de cea mai în vârstă persoană din lume, spun reprezentanţii Guinness.

Noul deţinător al titlului de cea mai în vârstă persoană din Japonia este, în schimb, o femeie de 115 ani, Kane Tanaka, din Fukuoka, insula Kyushu, potrivit autorităţilor locale.

Cel mai în vârstă bărbat din lume este Masazo Nonaka, ce trăieşte pe insula japoneză Hokkaido şi care, miercuri, a împlinit 113 ani.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase