Home » D:News » O imagine nud cu Marilyn Monroe a fost descoperită la 56 de ani de la moartea actriţei

O imagine nud cu Marilyn Monroe a fost descoperită la 56 de ani de la moartea actriţei

O imagine nud cu Marilyn Monroe a fost descoperită la 56 de ani de la moartea actriţei
Publicat: 15.08.2018
O scenă nud cu Marilyn Monroe, care nu a mai fost inclusă în filmul "Inadaptaţii/ The Misfits" (1961) şi despre care se ştia că a fost distrusă, a fost redescoperită, potrivit autorului unei noi biografii a starului american, informează dailymail.co.uk.
Scriitorul Charles Casillo făcea documentare pentru noua sa carte, „Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon” – care a fost lansată marţi -, când a descoperit că producătorul filmului, Frank Taylor, a păstrat înregistrarea video, deşi se ştia că majoritatea scenelor nefolosite au fost distruse.
 
Fiul lui Taylor, Curtice, i-a spus lui Casillo că înregistrarea a fost păstrată într-un sertar închis, din 1999, când a murit tatăl său, scrie Mediafax.
 
În această scenă, care durează 45 de secunde, cu Monroe şi Clark Gable, actriţa renunţă la un cearşaf care îi acoperea corpul gol. Se pare că a fost ideea acesteia să filmeze scena respectivă. În cele din urmă, regizorul filmului, John Huston, nu a mai inclus scena la montaj.
 
Scriitorul Arthur Miller, soţul lui Monroe la acea vreme, a scris scenariul filmului.
 
Dacă nu ar fi fost tăiată la montaj, aceasta ar fi fost una dintre primele scene nud ale unei actriţe americane într-un lungmetraj hollywoodian.
 
Clark Gable a murit la zece zile după ce s-au încheiat filmările.
 
Monroe a murit în 1962, în timp ce scurtmetrajul „Something’s Got to Give” (1962), de George Cukor, era în etapa de producţie. O scenă nud pe care a filmat-o pentru această producţie a fost considerată prima a lui Monroe într-un film.
 
Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din „Unora le place jazz-ul” şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul „Bus Stop”. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele „Şapte ani de căsnicie” şi „Prinţul şi dansatoarea”.
 
Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase