Home » D:News » Achiziţie inedită făcută de Primăria Capitalei. Ce se va întâmpla cu arborii din Bucureşti?

Achiziţie inedită făcută de Primăria Capitalei. Ce se va întâmpla cu arborii din Bucureşti?

Publicat: 30.08.2018
Achiziţie inedită făcută de Primăria Capitalei. Ce se va întâmpla cu arborii din Bucureşti?
Municipalitatea bucureşteană a cumpărat două tomografe pentru arbori, care vor ajuta autorităţile să depisteze din timp copacii bătrâni şi fragili, care riscă să se prăbuşească.
Vicepreşedintele fundaţiei Eco-Civica Dan Trifu spune la RFI că achiziţionarea acestor tomografe pentru arbori este un lucru util: „E o idee bună, o idee pe care noi o discutăm de foarte mult timp. De câţiva ani de zile insistăm să facem astfel de analize şi mai ales să inventariem arborii de pe raza municipiului Bucureşti (…). Sunt aparate care pot spune cu o precizie destul de bună ceea ce se întâmplă în interiorul unui arbore”.
 
Dan Trifu explică şi cum funcţionează un tomograf pentru arbori: „Este un principiu destul de simplu. Este un aparat hai să spunem sonic, care se bazează pe acest principiu sonometric. Există o centură în dotarea acestui aparat, prin care noi bătem nişte cuie speciale de fixare a acestei centuri pe toată circumferinţa arborelui, se bat un gen de cuie, de fapt sunt nişte senzori. În momentul când am postat aceste cuişoare, care nu afectează integritatea arborelui, lovim cu un ciocan în ele, se montează acest aparat special, acest tomograf sonometric, care va analiza datele şi în momentul când acest aparat este cuplat la tulpina arborelui, lovim cu ciocănelul în aceşti senzori speciali, iar viteza cu care este transmis sunetul de la un senzor la altul ne spune nouă cât de sănătos este copacul”.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase