Home » D:News » SUA: Adolescenţii preferă comunicarea prin text scris celei faţă în faţă

SUA: Adolescenţii preferă comunicarea prin text scris celei faţă în faţă

SUA: Adolescenţii preferă comunicarea prin text scris celei faţă în faţă
Publicat: 16.09.2018
Adolescenţii americani preferă comunicarea prin intermediul textelor scrise întâlnirilor faţă în faţă, iar platforma online favorită este Snapchat, potrivit unui studiu publicat de organizaţia independentă de media şi tehnologie Common Sense Media.

Astfel, 35% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani ar trimite mai degrabă un text scris unei persoane decât să o întâlnească în realitate, faţă de 32% dintre respondenţi care preferă comunicarea faţă în faţă, scrie Mediafax.

Cifra este în scădere faţă de cea mai recentă ediţie a studiului, din 2012, când 49% dintre respondenţi preferau comunicarea faţă în faţă şi 33%, pe cea prin intermediul textului scris.

Potrivit noului studiu, peste două treimi dintre adolescenţii americani preferă comunicarea la distanţă – text, social media, conversaţie video şi convorbiri telefonice -, atunci când este posibil.

În 2012, mai puţin de jumătate dintre ei manifestau preferinţe similare.

În cei şase ani care s-au scurs între cele două studii, proporţia de adolescenţi care posedă telefoane inteligente a crescut de la 41% la 89%.

În ceea ce priveşte reţelele de socializare de pe internet, 81% dintre respondenţi au declarat că este parte din viaţa lor comunicarea online, iar 32% o consideră „extrem de” sau „foarte” importantă.

Cea mai folosită platformă în rândul adolescenţilor americani este Snapchat (63%), urmată de Instagram (61%) şi Facebook (43%).

40% dintre adolescenţii americani spun că timpul petrecut pe reţelele de socializare online îi împiedică să se vadă mai mult cu prietenii în realitate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase