Motivul pentru care Scarlett Johansson a refuzat o finanţare pentru un film

27 10. 2018, 13:00
Actriţa ar urma să joace într-un film despre fotojurnalista premiată cu Pulitzer Lynsey Addario, care va fi regizat de Ridley Scott, scrie Mediafax.
 
Într-un interviu pentru publicaţia The New York Times, Addario a spus că Johanson a refuzat finanţarea înainte ca jurnalistul saudit Jamal Khashoggi să fie ucis.
 
Oficialităţile saudite au spus, săptămâna trecută, că Jamal Khashoggi, jurnalist al The Washington Post, a fost ucis în urma unei altercaţii la consulatul din Istanbul, Turcia.
 
„Scarlett Johansson spune nu categoric”, a declarat Addario pentru The New York Times, miercuri. „Ea (Johansson, n.r.) a spus: «Omul ăsta alimentează războiul în Yemen. Are femei în închisoare»”, a explicat Addario.
 
Fotojurnalista de război a mai spus că motivul pentru care Bin Salman a dorit să finanţeze filmul a făcut parte dintr-o campanie mai mare „de vrăjire”, dorind să îi facă pe cei din vest să creadă că este interesat de cultura americană. Bin Salman a mers la Hollywood în aprilie şi s-a întâlnit cu mai multe staruri şi şefi de studiouri de producţie, printre care s-au numărat Dwayne Johnson şi Oprah Winfrey.
 
„A fost o plăcere să particip la o cină privată alături de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman”, a scris Johanson într-un mesaj pe platforma online Instagram, după acel eveniment.
 
Remarcându-se la vârsta de 14 ani, după ce a jucat alături de Robert Redford în filmul „Îmblânzitorul de cai”, Scarlett Johansson a colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentaţi regizori din industrie, precum fraţii Joel şi Ethan Coen, Brian de Palma şi Christopher Nolan. Succesul mondial obţinut de „Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in translation”, de Sofia Coppola, în 2003, i-a adus premiul BAFTA şi i-a relevat talentul artistic în faţa lumii întregi, ajutând-o să devină apoi „muza” lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele „Match Point”, „Bomba zilei/ Scoop” şi „Vicky Cristina Barcelona”. A devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway „A View from a Bridge”. În ultimii ani, actriţa americană a apărut şi în filme de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele din francizele „Răzbunătorii”/”The Avengers”, „Iron Man” şi „Căpitanul America”.