Home » D:News » Leonardo DiCaprio va trebui să returneze un trofeu Oscar, în contextul unei anchete pentru fraudă

Leonardo DiCaprio va trebui să returneze un trofeu Oscar, în contextul unei anchete pentru fraudă

Publicat: 13.12.2018
Leonardo DiCaprio va trebui să returneze un trofeu Oscar, în contextul unei anchete pentru fraudă
Actorul american Leonardo DiCaprio ieste obligat să returneze un trofeu Oscar. Solicitarea face parte dintr-o anchetă a unui caz de fraudă desfăşurată de autorităţile americane.
Totuşi, nu este vorba despre premiul Oscar primit de Leonardo DiCaprio acum doi ani, pentru rolul din „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”. Este vorba despre cel cu care a fost recompensat Marlon Brando pentru interpretarea din filmul lansat în 1954 „Pe chei/ On the Waterfront”, de Elia Kazan.
 
DiCaprio l-a primit cadou de la omul de afaceri Jho Low, din Malaysia, care l-a cumpărat la o licitaţie, pentru suma de 600.000 de dolari, potrivit Mediafax.
 
Conform publicaţiei The New York Times, Low a fost acuzat de fraudă de mai multe miliarde de dolari printr-un fond de investiţii, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), înfiinţat în 2009 de premierul Najib Razak.
 
Procuratura americană precizează că Red Granite Pictures, compania de producţie de film cofondată de fiul vitreg al premierului din Malaysia, a finanţat în mod fraudulos trei filme, cu bani provenind de la 1MDB.
 
Printre cele trei filme se numără şi „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street”, cu Leonardo DiCaprio, regizat de Martin Scorsese şi nominalizat la cinci premii Oscar.
 
Trofeul Oscar a fost deja predat, precum şi o pictură de Pablo Picasso şi alte cadouri pe care i le-a oferit Low actorului american.
 
Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) poate să cumpere astfel de obiecte pentru suma simbolică de 1 dolar şi, cel mai probabil, instituţia va intra în posesia statuetei după încheierea anchetei.
 
În prezent, Low este fugar şi se crede că s-ar ascunde în China.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase