Home » D:News » Ce se întâmplă cu vocea cuiva atunci când vorbeşte cu o persoană atractivă

Ce se întâmplă cu vocea cuiva atunci când vorbeşte cu o persoană atractivă

Ce se întâmplă cu vocea cuiva atunci când vorbeşte cu o persoană atractivă
Publicat: 05.01.2019
Un indiciu subtil despre cum te simţi în preajma unei anumite persoane îl reprezintă tonul vocii. Dacă ai un ton mai jos decât în mod normal, înseamnă că persoana cu care vorbeşti este (sau o consideri) atractivă.

Conform unui studiu mai vechi publicat în Journal of Nonverbal Behavior, oamenii îşi modifică în mod inconştient tonul atunci când vorbesc cu cineva care arată bine. Astfel, femeile şi bărbaţii heterosexuali tind să vorbească mai încet cu persoana atractivă de sex opus, scrie Curiosity.

„Există un set de dovezi care sugerază că indivizii îşi modifică vocile atunci când vorbesc cu diferiţi oameni în varii situaţii”, au precizat autorii acestui studiu. Spre exemplu, este posibil să-ţi modifici vocea atunci când vorbeşti cu şeful sau când spui o minciună. Deşi cercetătorii din cadrul acestui studiu au prezis că bărbaţii şi-ar coborî vocea iar femeile şi-ar ridica tonul când vorbesc cu o „ţintă” atractivă – întrucât bărbaţii cu vocile mai joase şi femeile cu glasul mai tare sunt de dorit pentru sexul opus – acesta nu a fost cazul.

Rezultatul contraintuitiv este în concordanţă cu alte cercetări. Un studiu a implicat  simularea de către participanţi a „vocii sexy”. Atât bărbaţii, cât şi femeile şi-au coborât tonul şi chiar femeile au coborât tonul chiar şi mai mult decât bărbaţii. Conform studiului, „acest lucru sugerează că motivaţia de a avea o voce feminină seducătoare poate fi în contradicţie cu motivarea de a suna mai feminin şi/sau potrivită pentru reproducere”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce ne auzim diferit propria voce

De ce nu recunoaştem propria voce înregistrată?

Explicaţia ştiinţifică pentru care oamenilor le place vocea lui Morgan Freeman

11 lucruri surprinzătoare despre ATRACŢIE sau ce influenţează o relaţie incipientă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase